İpucu İyi Bir Webmaster Nasıl Olunur? (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
763
xenforo-logo.png

Şimdi bu konuya klasik bir giriş olarak iyi bir webmaster olabilmek için kaliteli bir eğitim şart demek diğer makalelerden farksız olmasını sağlar. Sektörün içerisinde bulunduğumuz için olaya objektif baktığımızda iyi bir webmaster olmanın temel kaynağı aslında tecrübedir. Bilgi için tabii ki bir eğitim faydalı olmaktadır ama bu işi tabiri caizse çekirdekten yetişerek meslek edinmiş Webmaster arkadaşlar da oldukça başarılı projelerin üstesinden gelerek zirveye ulaşmayı başarmıştır. Aslında iyi bir webmaster olabilmek için iki farklı şekilde çalışmalarımıza ve gelecekte sahip olabileceğimiz kariyerimize yön verebiliriz. Bu sınıflandırma yeni başlayanlar ve bilgi sahibi kişiler

Eğer ki bu işe sıfırdan temelinden başlamak istiyorum derseniz aynı anda 4-5 vasıflı ayrı elemanın bilgi düzeyine sahip olarak web tabanlı projelerin başlangıç planlama kısmından yayın hayatına girişi ve gelişimi sürecinde tüm gerekli ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde olmanız gerekmektedir. Webmaster sıfatını diğer grafiker, yazılımcı, sunucu yöneticisi v.b sıfatlardan ayıran bu ayrı alan dallarını tek bir kişinin bilmesidir. Kısa bir özet cümlede webmaster 1 grafiker, yazılımcı, sunucu yöneticisi v.b sıfatlar 1 şeklinde de eşitleyebiliriz.Yeni başlayan kişiler bu dalları yeterli düzeyde öğrenebilirlerse webmaster statüsüne ulaşması kolaylaşır. Fakat dalları aynı anda öğrenmek yerine sırası ile öğrenmesi webmaster yol haritasında daha sağlıklı ilerlemesini sağlar. Yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyemiz öğrenim için hem internet hem de takviye kurslar olacaktır. Takviye kursları size dala ait temel düzeyde bilgiyi kazandırır. Fakat internet üzerinden araştırmalarınız sonucu öğreneceğiniz ve uygulayacağınız bilgiler hem piyasa ihtiyaçlarını etkili şekilde karşılayacak hem de daha kalıcı bir bilgi haznesi oluşturacaktır.

Bilgi sahibi kişiler için webmaster statüsü biraz daha kolay ulaşılabilirdir. Bunun sebebi ise yeni başlayanlara nazaran temel mantıklarını öğrenmek için vakit kaybetmeden geliştirme ve uygulama safhasında görev alabilmeleridir. Bilgi düzeyi yüksek olduğu dallarda değilde webmaster olabilmek için gerekli olan ve daha az bilgi sahibi olduğu konularda örneğin yazılım konusunda yetersiz ise bu alandaki eksikliklerini ve açıklarını kapatarak daha hızlı yol kat etmesi sağlanır.

İyi bir webmaster’ın sahip olması gereken statüler ise şunlarla değerlendirilebilir;

– Grafik ve tasarım programlarını aktif kullanabilen

– Animasyonlu flash projeleri ihtiyacını karşılayabilen

– Erp ve ihtiyaca özel yazılım üretebilme becerisine sahip

Seo stratejisi planlama ve rapor yorumlama kabiliyetine sahip

– Temel anlamda html, css, xml kodlama dillerine hakim

– Sunucu kurulum/ yönetim / optimizasyon işlemlerini gerçekleştirebilen
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Bu alanda birden fazla yeteneğe sahip olmak gerekiyor. İyi bir liste olmuş. Ben İngilizce'yi de listeye ekleyeyim. Yurt dışı pazarında daha çok fırsat var.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top