2017 SEO Teknikleri ve Beklenen Yenilikler (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
36
Kredi
0
2017 SEO Teknikleri

Arama motorları her geçen gün algoritma yapılarını güncelleyerek kendilerini yenilemektedir. Doğal olarak web site sahiplerinin de bu yenilik ve güncellemelere ayak uydurmaları gerekmektedir. Yoksa mevcut sitenin yavaş yavaş sıralama kaybettiğine tanık olmak zorunda kalacaklardır. 2016 yılını geride bıraktığımız şu günlerde SEO sektörü içerisinde ve web site sahipleri arasında 2017 SEO tekniklerinin neler olacağı merak edilen konuların başında gelmektedir. 2016 yılında özellikle Google’ın yapmış olduğu güncellemeler ile ciddi sıra kayıpları yaşayan web siteleri, 2017 yılında bekleyen süreçler acaba neler? Şimdi 2017 SEO tekniklerinde öne çıkması muhtemel konu başlıklarından bahsetmeden önce önemini yitirmeyen ve yitirmeyecek olan SEO kavramlarından bahsedelim. Sonrasında 2017 SEO teknikleri hakkındaki görüşlerimizi sizlere aktaralım.

2017-seo-calismalari.jpg


SEO’nun Vazgeçilmez Kriterleri

İçerik

SEO bir kavram olarak ortaya çıktığı günden beri, içerik kavramı da hep önemli olmuştur. Başta Google olmak üzere tüm arama motorları, kullanıcının işine yarayacak ve özgün içeriğe sahip sitelere her zaman öncelik vermektedir. SEO uyumlu içeriğe sahip olmak, SEO çalışmalarının temelinde yer alan bir kriterdir. SEO çalışmaları kapsamında sitenizde yer alan içeriklerin özgün, bilgi bakımından güncel ve zengin, kaliteli ve türevlerinden farklı olmasına önem gösterin. SEO uyumlu içeriklerde; title ve description alanları boş bırakılmamalı, bu alanlar içeriği özetlemeli ve anahtar kelimelere sahip olmalıdır. İçerik başlığını oluştururken içerisinde anahtar kelime geçirmeli, ayrıca yazı başlığı en fazla 60 karakter ve en az 3 kelimeden oluşmalıdır. İçeriğe ait sayfa URL’si içerisinde ise anahtar kelimeler geçmeli ve URL çok uzun olmamalıdır. Yazı içerisinde, yazıyı özetleyen ve içerisinde anahtar kelime barındıran yazı içi başlıklar kullanılmalıdır. Oluşturulan içeriğin ilk paragrafında ise anahtar kelimenin geçmesinin önemli olduğu da unutulmamalıdır. SEO çalışmalarında çok önemli bir yere sahip olan SEO uyumlu içerikler ile ilgili daha detaylı bilgilere Site içi SEO – İçerik Kuralları ve Site İçi SEO Faktörleri – Güncel İçerik ve Anahtar Kelime Kullanımı başlıklı yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya

Her geçen gün etkisini arttıran sosyal medya önemini yitirmeyen ve yitirmeyecek olan bir alandır. İnsanların yoğun olarak kullandığı sosyal medya platformları, marka ve firmalar için hedef kitleye ulaşabilme konusunda iyi bir zemindir. Sosyal medyanın SEO’ya katkısı ise site trafiğini arttırıcı etkisi olmasıdır. Sosyal medya üzerinden paylaşılan içeriklere eklenen linkler ile kullanıcıların siteyi ziyaret etmesi ve akabinde site trafiğini arttırması SEO’ya katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda sosyal medya hareketleri Google’a gönderdiği sinyaller ile de SEO’ya katkıda bulunmaktadır. 2017 yılı ile birlikte sosyal medya bu alandaki katkısına ve yükselişine hız kesmeden devam edecektir.

Backlink

Backlink yani Site dışı SEO çalışmaları her zaman SEO çalışmalarında önemli bir güç olmuştur. Backlink çalışmaları SEO alanında önemini yitirmeyecek bir olgudur. Günümüze kadar geçen süreç içerisinde backlink çalışmaları önemini yitirmemiş sadece etki alanı ve uygulanışında farklılıklar olmuştur. Bu yüzden backlink çalışmalarında dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. SEO çalışmalarında size fayda sağlayacak olan backlink kazanımlarında alacağınız backlinklerin sektörel sitelerden olmasına dikkat etmelisiniz. Yani gelişi güzel her siteden alınan backlinkin size bir faydası olmayacaktır. Sektörünüz ve alanınız ile ilgili olan web sitelerden, forum sitelerinden, bloglardan ve içerik sitelerinden link almalısınız. Bunlarla birlikte kalitesi, trafiği yüksek ve arama motorlarındaki değeri yüksek olan sitelerden alacağınız backlinkler de size fayda sağlayacaktır. Ayrıca backlink çalışmalarında yapılan sektörel tanıtımlarda önemini yitirmeyecektir. Bu yüzden kaliteli sitelerde ve sektörel sitelerde tanıtım yazıları paylaşarak, bu siteler üzerinden backlink almaya özen gösterin. Ayrıca elde edilecek backlinklerin doğal olması da artık Google tarafında çok önemli bir kriterdir. Gerçekten kendi hizmet alanınız ile ilgili alanlardan ve doğal yollardan alınacak backlinkler size fayda sağlayacaktır. Bu konuda sitemizde yer alan ‘Doğal Backlink Alma Yöntemleri’ başlıklı yazımızdan faydalanarak, bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.

2017-seo-teknikleri.jpg


2017 SEO Teknikleri

1-) Kullanıcı Deneyimi

1.1 Hızlı Siteler, Kaliteli İçerikler ile Yükselin

Site içerisinde kullanıcı deneyimini arttırmak, kullanıcıya fayda sağlamak ve kullanıcının işini kolaylaştırmak 2017 SEO çalışmalarında olmazsa olmaz bir faktör olarak baş gösterecektir. Sitenizde kullanıcı deneyimini arttırmak için dikkat etmeniz gereken önemli hususlar vardır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıları, sitenizde tutabilmenin ilk etkenlerinden biri site açılış hızıdır. Eğer web siteniz yavaş yükleniyorsa, emin olun kullanıcı sayfanın yüklenmesini beklemek yerine, siteyi terk etmeyi tercih edecektir. Çünkü devir hız devridir. Bundan dolayı site açılış hızınızı ve sayfa yüklenme hızınızı sürekli maksimum seviyelerde tutabilmek için resimlerin optimize edilmesi, kod yapısındaki hataların giderilmesi, JavaScript ve CSS’te optimizasyon yapılması ve benzeri gerekli çalışmaları yapmalısınız. Bu bağlamda yapılması gereken optimizasyon çalışmalarının neler olduğunu ‘sayfa yüklenme hızının SEO açısından önemi’ konu başlıklı yazımızdan detaylarıyla okuyabilirsiniz.

2017 yılında kullanıcıları daha fazla memnun etmenin ve onlara fayda sağlamanın yollarından biri de kaliteli içerik oluşturmak olacaktır. Kaliteli ve bilgi bakımından doygun içerikler oluşturmak temelde her zaman önemli olan bir SEO kriteri olmuştur. Ancak bu kriter 2017 yılı ile birlikte hem kullanıcılar bakımından hem de arama motorları bakımından önemini kat ve kat arttıracaktır. Ürün ya da hizmetleriniz için oluşturacağınız içeriklerin, kullanıcıları o konu hakkında bilgilendirecek tarzda olmasına dikkat etmelisiniz. Sayfanıza gelen ziyaretçi, mevcut içerik sayesinde aklındaki tüm sorulara yanıt bulabilmelidir. Sayfanızdaki bilgilerden tatmin olmayıp, başka sayfalara yönelmemelidir. Yani bundan dolayı içeriklerinizi oluştururken, kullanıcıların neyi aramak isteyeceğini, neyi öğrenmek isteyeceğini ve neyi merak edeceğini düşünerek, içeriklerinizi buna göre hazırlamalısınız. Eğer içerik hazırlayacağınız sayfa bir ürün sayfası ise o ürün ile ilgili benden, renk, numara, fiyat, teknik ve kullanım özellikleri, kullanım alanları ve benzeri ürün ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi sayfanızda kullanıcıya sunmalısınız.

1.2 Siteniz Kullanıcılara Yol Gösterici Bir Rehber Olsun

Kullanıcıların sitenizde aradığı her şeyi rahat bir şekilde bulabilmeleri çok önemlidir. Navigasyon menü sayesinde hem sitenizdeki hiyerarşiyi hem de kullanıcı yönlendirmelerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Navigasyon menü yapısı kadar önemli olan bir diğer durum ise kullanıcıları site içi linkler ile benzer sayfalara yönlendirmektir. Ziyaretçinin o an içinde bulunduğu sayfa üzerinden, benzer sayfalara yapacağınız link yönlendirmeleri kullanıcıları oldukça memnun edecektir. Hem kullanıcıların benzer içeriklere daha kolay ulaşmasını sağlamış olacaksınız hem de benzer konuda farklı bilgi edinebilecekleri bir alternatif sunmuş olacaksınız. Ayrıca farklı sayfalarınızın ziyaret edilmesini sağlayarak sizde kullanıcıların sitede kalma sürelerini uzatmış olacak ve sayfa hitlerinizi yükselteceksiniz. Bundan dolayı site içi SEO’da site içi link inşası kriterlerine uygun hareket etmelisiniz.

Site içerisinde yer alan benzer içeriklerin aynı ortak etiketler altında toplanması da kullanıcı deneyimini arttıracak ve tetikleyecek bir başka doğru yöntemdir. Sitenize yükleyeceğiniz benzer içeriklere, ilgili ortak etiketi vererek bu içeriklerin aynı etiket havuzunda toplanmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle sayfanızı ziyaret eden kullanıcı, mevcut etiketlerden birine tıkladığı zaman o etiketle ilgili farklı içeriklere ulaşacaktır. Bu da kullanıcıların içerikle ilgili benzer bilgilere daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır. (Örnek: SEO etiketine sahip diğer yazılarımıza ulaşmak için tıklayınız.)

kullanici-deneyimi.jpg



Yazı içeriğimizde konu başlıklarının uzun olması sebebiyle alt konularımıza yönlendirmeler bulunmaktadır. Bu alanlarda eksik gördüğünüz ve dahil etmemizi istediğiniz bir konu ya da SEO Kriterlerine dahil detaylandırmamızı istediğiniz farklı bir konu varsa yorumda belirtebilirsiniz.

Not: Oldukça uzun bir yazı içeriği bulunan 2017 SEO Teknikleri yazısının tamamı sistem tarafından yüklenememiştir. Yazının devamına aşağıdaki kaynak linkten ulaşarak, 2017 SEO çalışmalarında nelere önem verilmesi gerektiğini okuyabilirsiniz.
 
Moderatör tarafindan son düzenleme :

sellimenes

Üye
Katıldı
Mesajlar
27
Kredi
0
Ellerine sağlık güzel makale.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top