AdSense'ye Arka Plan Resmi Koymak [ Detaylı Anlatım ] (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
İnternet reklamcılığında malumunuz en büyük yayımcı Google AdSense. Nerdeyse rastgele girdiğiniz her sitede Google'un AdSense reklam servisini görebiliyorsunuz. Bir süredir AdSense reklamlarım ile ilgili düzenlemeye gidiyorum. Tabi bu süreçte insan ister istemez bu konu hakkında normalden daha çok yazı ile haşır neşir oluyor. AdSense yeni bir konu değil, zaten bu saatten sonra da oturup size hakkında uzun uzadıya birşeyler anlatmaya gerek yok. Ama bir süredir AdSense reklamlarının özelleştirebilme imkanını veren bazı siteler türedi. Bunlar reklamınızın arka planına farklı tasarımlar getirerek reklamın ilgi çekmesini amaçlayan projeler. İşte bu yazının asıl amacı da bu konuyu değinmek.

Eğer bir insan reklam almışsa elbetteki tek amacı bu reklamı en iyi şekilde yayınlayıp ondan en verimli şekilde para kazanmaktır. AdSense servisi açıldığından beri hakkında sayısız yazı yayınlandı. Bunlardan doğal olarak en çok ilgi çekenleri "nasıl daha fazla tıklanmayı sağlarım" sorusuna cevap arayan yazılar oldu. Reklamın site yapısına göre nerde olması gerektiği, rengi, boyutu, vs. gibi konular üzerinde tartışılıp belli sonuçlara varıldı. Ancak bu yöntemlerde hiç bir şekilde AdSense reklam politikalarına aykırı bir durum oluşmadı. Son zamanlarda yeni bir arayış içine girildi ve yazımın başında da bahsettiğim gibi reklamın arka planına farklı desenler koyarak reklamın daha fazla ilgi çekmesine çalışılıyor. Ama unutulan bir şey var; bu eylem AdSense politikalarına kısmen de olsa ters. Google boşu boşuna bunca uyarıyı yazmamıştır sanırım. Şu ana kadar bu olaydan dolayı sözleşmesi iptal edilen kullanıcılar var mıdır bilemiyorum ama insanların bu tür şeylere yaklaşmasının en büyük nedeni somut örnekler görememek.

Bu uygulamayı paylaşan en ünlü site sanırım adClustr. Sitedeki örneklerin başında bir uyarı yazısı var.

Please take note: This is only an example of how to blend your ads. Google allows the use of backgrounds just as long as they don't bring undue attention the the ads or encourage clicks...

Meali: Bu, sadece reklamlarınızı nasıl harmanlayacağınıza (üzerinde oynayacağınıza) bir örnektir. Google lüzumsuz (istemeden) ilgi (dikkat,alaka) ve teşvik edici tıklamalar getirmeyen arkaplanlar kullanmanıza izin vermektedir...

Açıkcası yapılan uygulama bir div etiketi içerisine reklamı yerleştirmek ve CSS kodları arasında isim verdiğiniz div etiketine arkaplan resmi yerleştirmekten ibaret. Yani reklam kodları ile hiç bir şekilde oynanmıyor. Ancak teşvik edici kısmı biraz muallak. Çünkü sadece tek renk bir arkaplan verince teşvik edici bir durum yokken, desenli ve farklı tasarımlı arkaplanlar koyunca işin rengi değişiyor. Çünkü böyle olunca gerçekten gözünüz reklamlara kayıyor, bir de ilgili olduğunuz konu hakkında reklam varsa çalışma işe yaramış oluyor.

Bitirirken...

Google AdSense reklamlarından nasıl daha fazla kazanılır şeklinde tez yazılmışsa şaşırmam doğrusu. Gerçekten de ayda binlerce dolar kazanan siteler var. Ancak siz siz olun, boşuna macera aramayın. Zaman geçtikçe bu konu hakkındaki muallaklık ta kalkacaktır. Sabredin ve ağzınızın suyunu bloguma akıtmayın :)

Dipnot: Bu yöntemi tavsiye edenlerin bu yöntemi kullanmaması gerçeği de var.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top