AdWords İpuçları - E-Ticaret İzleme Nedir? (1 İzleyici)

LeoJeLy

Üye
Katıldı
Mesajlar
250
Kredi
0
Kullanıcıların neler satın aldığını izleyin.

Kullanıcıların siteniz veya uygulamanız aracılığıyla neler satın aldığını öğrenmek için E-ticaret İzleme'yi kullanın. E-ticaret İzleme sayesinde aşağıdakilerle ilgili bilgi de edinebilirsiniz:

Ürünler: Hangi ürünü, hangi miktarda aldıkları ve bu ürünlerin sağladığı gelir.

İşlemler: Her bir işlemin gelir, vergi, nakliye ve miktar bilgisi.
Satışa Kadar Geçen Süre: En yakın zamanlı kampanyadan işlemin tamamlanmasına kadar süren, satışa kadar geçen gün sayısı ve gerçekleşen oturum sayısı.

Bu verileri temel alarak, aşağıdakilerle ilgili bilgi edinebilirsiniz:

Hangi ürünlerinizin satışının iyi olduğu ve bundan hareketle, müşteri tabanınız için en uygun ürünlerin hangileri olduğunun yanı sıra pazarlama faaliyetleriniz tarafından en iyi şekilde desteklenen ürünlerin hangileri olduğu. Bir ürünün satışının az olması, söz konusu ürünün yanlış ürün olduğu anlamına gelmez. Ürünle ilgili pazarlama faaliyeti yanlış olabilir.

İşlem başına gelir ve işlem başına ürün sayısı. Örneğin, işlem başına ürün sayısı istediğinizden düşükse, çoklu alımlarda daha fazla indirim sunarak veya belirli bir tutarın üstündeki alışverişler için kargo ücreti almayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Müşterilerin satın alma kararını ne kadar sürede verdikleri ve satın almaya ikna olmak için sitenizde kaç oturum gerçekleştirdikleri. Örneğin, satış döngüleriniz istikrarlıysa veya ürüne ya da döneme göre öngörülebilir şekilde dalgalanıyorsa, gelirle ilgili güvenilir tahminlerde bulunmak için (genel satış tahminleriyle beraber) bu bilgileri kullanabilirsiniz. Müşteriler satın almadan önce her zaman çok sayıda ziyaret gerçekleştiriyorsa, satın alma sayfalarınıza gidişi kolaylaştıracak bir site tasarımı veya kullanıcıların ürünlerinizi ve fiyatlarınızı rakiplerinizinkilerle karşılaştırmasına olanak sağlayacak seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için lütfen bu adresi ziyaret ediniz;
https://support.google.com/analytics/answer/1037249?hl=tr

video : https://youtu.be/dN5kykS4J_Q
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top