Alexa Nedir? Rank Nasıl Düşürülür? (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Alexa Nedir?

“Alexa” 1996 yılının Nisan ayında faaliyete geçmiş, Amerika Kaliforniya merkezli, Amazon.com a bağlı olarak kurulmuş ve internet sitelerinin trafiğiyle alakalı bilgi veren bir web sitesidir. Alexa, web sitelerini analiz edip, sitenin bulunduğu ülke ve dünya genelinde bir sıralama oluşturur. Bir sitenin alexa sıralaması ne kadar düşükse, site o kadar değerli ve fazla ziyaretçiye sahiptir. Örnek olarak Alexa global değeri 2.100 olan bir site, 39.000 olan bir siteden daha değerlidir.

Sitelerin Alexa Değerini(Alexa Rank) Nasıl Öğrenebilirim?

“”İnternet sitelerinin Alexa değerlerini öğrenmek için; ya www.alexa.com adresine girerek, arama çubuğuna değerini öğrenmek istediğiniz sitenin adresini yazabilir ya da tarayıcınıza Alexa Toolbar ı yükleyerek, girdiğiniz her sitenin değerini bu araç çubuğu sayesinde öğrenebilirsiniz””.

Bu küçük eklenti sayesinde girdiğiniz her web-sitesinin dünyadaki değerini, ülkesindeki değerini, sitenin aldığı backlinkleri, sitenin geçmişte nasıl göründüğünü ve sitenin hangi anahtar kelimelerden hit aldığını görebilirsiniz.

Alexa Değerini(Alexa Rank) Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler

“Kullandığınız internet tarayıcınıza Alexa Toolbar yükleyebilirsiniz. Alexa, bilgilerini, sitenizi ziyaret eden Alexa Toolbar yüklü kullanıcılara göre düzenler. Yani sitenizi ziyaret eden internet kullanıcılarının Alexa Toolbar kullanması sizin için faydalı olacaktır. Türkiye’de bu araç çubuğunun kullanımı çok az olmasından dolayı, sizin bile Alexa Toolbar ı kurup sitenizde bu şekilde dolaşmanız Alexa’yı düşürmenize büyük katkı sağlayacaktır.

“Kaliteli içeriğe sahip webmaster forumları veya bloglarından link veya reklam alabilirsiniz. Webmaster sitelerinden aldığınız link veya reklamlar, sitenize webmasterların girmesine neden olacaktır, normal internet kullanıcılarına oranla webmasterların Alexa Toolbar kullanma oranı yüksek olduğu için, Alexa değeriniz gözle görülür bir şekilde düşüş meydana gelir.

“Sitenizin içeriklerini, kaliteli ve kolay okunur şekilde oluşturun. Her yazıya bir adet resim ve video eklemeye gayret gösterin. Bu şekilde sitenize gelen ziyaretçiler sitenizde daha uzun vakit geçirecektir. Alexa sitede uzun süre kalan ziyaretçilere göre de değerlendirme yapar.

“Toolbar gibi yine faydası olabilecek Alexa Rank Widget aracını kurun.
 
Katıldı
Mesajlar
4
Kredi
0
Son dönem Alexa değerlerinin iyileşmesi için domain otoritesi yani backlink çalışmalarının önemi son derece büyük.
 

daniel1336

Üye
Katıldı
Mesajlar
10
Yaş
35
Kredi
0
Alexa ile backlinklerin bir alakası olduğunu düşünmüyorum şahsi olarak. Bence tamamen siteye gelen günlük ziyaretçi sayısı ve sitede kalma süreleri üzerinden gidiyor alexa. Bu iki kıstas sistemin ana mantığını oluşturuyor. Ve tabi sitede ya alexa takip kodları olmalı yada ziyaretçileri tarayıcılarında Alexa toolbar yüklü olmalı.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top