Android TV’nin Tanıtımı için Google I/O Etkinliği İşaret Ediliyor (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
21
Kredi
0
Google’ın oturma odalarındaki hakimiyeti devralmak için bir süredir Android TV üzerinden çalıştığı bilgisi geliyordu. Google TV ile sektöre giriş yapan arama motoru devi asıl başarıyı Chromecast akış cihazı ile elde etti. Google’ın yaklaşık bir yıl önce duyurduğu USB belleği boyutundaki yeni akış cihazı şu an dünya genelinde yirmiden fazla ülkede satışta ve aygıt inanılmaz bir ilgiyle karşılaşıyor.
Giyilebilir teknolojik aksesuarlar son bir yıldır inanılmaz bir patlama yaşadı. Google bu sebeple söz konusu aksesuarlar için Android Wear işletim sistemini oluşturdu. Teknoloji dünyasında benzer bir ilgi, akım ya da patlama şu an TV sektöründe yaşanıyor. Birçok üretici set üstü cihaz üretimine girerek içerik satma yolunu tercih etmiş görünüyor. Google da bu defa Android TV ile günün büyük bölümünü beraber vakit geçirdiğimiz televizyonları hedef alacak.

İlk ekran görüntüleri nisan ayı içerisinde yayınlanan Android TV projesi Gigaom sitesinin Google kaynaklarından edindiği bilgiye göre 25 Haziran’da başlayacak Google Geliştiriciler Konferası’na duyurulacak. Etkinlik sonrası Android TV yüklü kutuların ilk olarak Google Play’de satışa sunulması bekleniyor.

Android TV, Google’ın kendi set üstü kutularında yer alacak ve Google TV’den tamamen farklı bir yapıda olacak. Android TV’nin Amazon’un geçtiğimiz aylarda duyurduğu Fire TV’ye benzer bir arayüz ve içerik özelliğine sahip olması bekleniyor. Açık kaynak kodlu yeni platformda basit ve bir o kadar hızlı çalışan bir arayüz tasarımı sergilenecek. Basit ve hızlı arayüz sayesinde içeriklere erişim daha hızlı gerçekleşecek. Google Play Store uygulamalarından yararlanma, 4 yönlü kumanda benzeri kontrolcü ve birçok içerik dağıtıcı ile yapılacak anlaşmalar Android TV’de öne çıkan diğer özellikler olacak.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top