Arrow Kullanıcılar İzleniyorum Korkusuyla Web Kamera Kapatıyor (1 İzleyici)

opojo

Üye
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
Her 5 Kullanıcıdan 1'i Web Kamerasını Kapatıyor

B2B İnternational ve ünlü anti-virüs yazılımlarından Kaspersky Lab ile birlikte yürüttükleri organizasyondan yapılan açıklamaya göre;

İnternet kullanıcılarının %21’i hacklenerek webcam görüntülerinin kopyalanması korkusuyla webcam’larını (web kameralarını) kapatıyor. Bu rakam ise bazı ülkelerde sürekli yükseliyor. Bunlardan birisi olan Çin internet kullanıcılarının yaklaşık %45’i web kameralarını kapatarak kısmı güvenliklerini sağlıyorlar.



Yapılan çalışmada dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise araştırma yapılan kullanıcıların yaklaşık %25’i, bilgisayarların hacklenerek webcam’in izlenebileceği durumundan habersiz oldukları ifade edildi. Çalışmaya katılan kullanıcıların %44’ü siber saldırılar ve izlenme tehtidine karşı bilinçli ve kendilerini rahatsız hissettiklerini açıkladı.



Web Kamerası Görüntüleri Neden Çalınıyor ?

Hacker’ların hedefinde olan webcam’lar özellikle şirket bilgilerini kopyalamak ve finansal bilgiler toplamak amacıyla çok kullanılıyor. Bilgisayar güvenliğine önem vermeyen kullanıcıların dikkatsizliği sebebiyle gerçekleştirilen siber saldırı ile kişinin webcam görüntüleri internet üzerinden sürekli izlenebiliyor.



Webcam Hacking ve Siber Suçlar

Web kamera görüntülerinin kayıt edilmesinin arkasında yatan diğer bir sebep ise siber korsanların; kullanıcıların uygunsuz anlarını kaydedilerek daha sonra şantaj yoluyla kar sağlama peşine gitmeleriyle oluşuyor. Örneğin bu yıl mayısta EuroPol, web kamerası görüntülerinin çalınmasına izin veren zararlı yazılım üreten bir şebekeyi ortaya çıkarmıştı. Yapılan soruşturmada Hollandalı hacker’ın 2.000 kadın kullanıcının bilgisayarlarına virüs bulaştırarak webcam görüntülerinin kaydedildiği bilgisine ulaşılması üzerine tutuklanmıştı.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top