Asp. Net (1 İzleyici)

acarnet

Üye
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
webtasarimrenkleri_asp.net_.png


Günümüz dünyasında internet artık hayatımızın vazgeçilmezi konumunda. Dünya genelinde internet kullanımının baş döndürücü bir hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Tabi ki internetin bu baş döndürücü gelişimini sağlayan en önemli etken internet siteleridir. Artık hayatımızı kolaylaştıracak her alanda bir internet sitesi mevcut ve biz bu internet siteleri aracılığıyla işlerimizi kolayca halledebiliyoruz.

İnternet sitelerinin hayatımızı kolaylaştırdığı gerçeği ortada dururken insanın bu sitelerin nasıl hazırlandığını merak etmemesi söz konusu olamaz. Bizlere bu kolaylığı sağlayan internet sitelerinin nasıl hazırlandığını hepimiz merak ederiz. Bu noktada internet sitelerinin nasıl yapıldığına da göz atmamız gerekir. İnternet siteleri ASP ve PHP gibi programlama dilleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bu programlama dillerinde var olan kodlamalar sayesinde internet sitesinin düzenlemeleri yapılabilmektedir. Ayrıca dinamik web sitesi oluşturmak için kullanılan bu programlama dilleri gelişen teknoloji ile değişmekte ve yenilenmektedir. Gelişen teknolojinin ışığında ASP ve PHP gibi programlama dillerinin yanına bir yenisi eklenmiştir. ASPNET, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. ASPNET C#, J#, VB.Net benzeri programlama dilleri ile düzenlenebilmektedir. Bu da bu programlama dilinin kullanım alanını genişletmektedir. ASPNET ile yazılan kodlar sistem tarafından ortak bir dile çevrilmekte ve öyle uygulanmaktadır. Bu nedenle de Net çatısı tarafından desteklenen tüm diller ASPNET içeriğinde kullanılabilmektedir.

webtasarimrenkleri_asp.net-banner.jpg



ASPNET ile dinamik web siteleri, xml tabanlı web hizmetleri, e-mail formları yapabilirsiniz. Ayrıca ASPNET ile web tabanlı yazılımları üretebilmenin yanında mobil telefonlar için uygulamalar geliştirebilmek de mümkün. Bu çok fonksiyonel yapısı nedeniyle ASPNET diğer programlama dillerinin bir adım önüne geçmektedir. ASPNET ile ASP VE PHP dillerine nazaran çok daha hızlı ve fonksiyonel bir biçimde çalışmalar yapabilir ve bu çalışmalarınızı uygulamaya geçirebilirsiniz. ASPNET diğer programlama dillerine nazaran daha kolay ve sade bir kullanım imkânını size sunmaktadır. Ayrıca ASPNET diğer dillere nazaran size daha esnek bir çalışma ekranı sunmaktadır.

webtasarimrenkleri_asp-net-300x188.png


ASPNET, Microsoft Visual Studio isimli program ile birlikte çalışmaktadır. Bu nedenle ASPNET ile projeler hazırlamak isteyenlerin bu programı edinmeleri gerekmektedir. Microsoft Visual Studio içeriğinde birden çok programlama dili barındıran, zengin araç çubuklarına sahip ve görsel olarak da insanın hoşuna gidecek detaylar barındıran bir program. Adından da anlaşılacağı üzere program bir Microsoft ürünü. Her ne kadar Microsoft bu programda sadece kendisi tarafından geliştirilmiş dillerle çalışma imkânı sunsa da programın sahip olduğu diğer özellikler bu dezavantajı göz ardı etmemizi sağlıyor. Visual Studio programı ile hazırlanacak projelerimizde program bize “code behind” ve “code seperate” seçeneklerini sunmakta. Bu seçeneklere göre dilersek kodlarımızı aynı sayfa içerisinde yazabilir ya da farklı bir dosyada saklayabiliriz. ASPNET ile yapacağımız bu seçim sayesinde yazdığımız kodları daha düzenli bir şekilde tasnifleyip, arşivleyebiliriz. Ayrıca code behind özelliği sayesinde çok uzun sayfalar işgal eden kodlar yerine sadece ilgili sayfa veya kodlara ulaşılabilecektir. Pek tabi bu da kullanıcı açısından inanılmaz kolaylık sağlayan bir özelliktir.

ASPNET ile Microsoft Visual Studio aracılığıyla hazırladığınız projenizi çalıştırabilmek için yapacağınız işlem ise çok basit. Hazırladığınız projede F5 tuşuna basmanız projenizin uygulamasının görünmesi için yeterli olacaktır. Ayrıca bu uygulama projesinde Microsoft Visual Studio programının özelliği sayesinde çalışmayan ve hatalı kodlar da belirtilmekte. Ekranda gördüğünüz hatalı ve çalışmayan kodları düzelterek projenizin eksiksiz uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu hatalı ve çalışmayan kodları inceleyerek kendinizi geliştirmeniz mümkün. İnternet sitelerinin hazırlanmasında yeni bir teknoloji olarak kullanılan ASPNET’in sahip olduğu tüm bu özellikler sayesinde internet sitesi hazırlayan ve bu işte başarılı olmak isteyen kişilerin işi bir hayli kolaylaşmış gibi görünüyor. Ancak her alanda olduğu gibi burada da çok çalışmak herkese artı sağlayacak bir durum.

Bu makale Web Tasarım Renkleri sitesinden alınmıştır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top