Büyük boyutlu Sql dosyalarını nasıl yükleriz. (1 İzleyici)

Etkenblog

Üye
Katıldı
Mesajlar
99
Kredi
0
Bu konu hakkında açıklayıcı bir yazı olmayışının eksikliğini gördüğümden ve bu kategorideki sorunların büyük bölümünü bu konu oluşturduğundan bu topiği yazmak istediğim.

Ssh ile veritabanı yedekleme & tekrar yükleme işlemi

aşağıdaki degişkenleri kendinize göre degiştirmeniz gerekmekte.Eger sitenizin path adresini tam olarak bilmiyorsanız şu php kodunu sitenizin ana dizinine gönderip _SERVER["DOCUMENT_ROOT"] degişkenindeki veriyi bulun.

info.php dosyasına yazılacak kod:

PHP:
<? phpinfo() ?>

Öncelikle Veritabanını nasıl yedekleriz.
Eger kendi dedicadet makinamız varsa yazmamız gereken komut ssh için şu:



yedekleme işlemini tamamladıktan sonra bunu bilgisayarımıza indirmek için, bu dosyayı sıkıştırmamız gerek.Bunun içinde yazmamız gereken komut şu:



sıkıştırılmış bu dosyayı sitemizin FTP dizinine kopyalamamız gerek ki bilgisayarımıza, ftp programı ile baglanıp indirelim.



cuteftp ile bu dosyayı şu an indiremeyiz çünkü indirmeye yetkili tek kişi root şu an için.Bunun için dosyanın owner özelliğini degiştirmemiz gerek.Onun içinde şu komutu kullanıyoruz.



artık veritabanımızın yedegini alıp, cuteftp programı ile bilgisayarımıza rahatca indirip saklaya biliriz.

Bu dosyayı ileride tekrar yüklemek icab ederse ssh ile girip kullanmamız gereken komut şu:



Phpmyadmin ile yedekleme ve geri yükleme işlemi
Eger share hosting kullanıyorsanız veritabanı yedeklemenizi phpmyadmin ile yaparsınız. Yaptığınız bu yedekleme dosyasını tekrar başka hosta yüklemek bazen tam bir çin işkencesi haline dönüşür.
Bu çin işkencesi durumundan bizi kurtaran piyasada çok fazla olmasada yararlı programlar mevcut. Bu programların hemen hemen hepsini denedim ve en yararlısını forumda paylaşmak istedigim.
Ekdeki dosyayı indirip bilgisayarınıza kurun. Veritabanı yedeginizi programa yükleyin.Bu program veritabanızı sorunsuz şekilde sistematik olarak parçalara bölüyor.
örnegin 200mb boyutundaki veritabanınızı 10 eşit parçaya bölerek çok çok rahat bir şekilde timeout sorunu yaşamadan yeni hostinginize göndere bilirsiniz.
illa 10 parçaya böleceksiniz diye bir kaide yok tabi :) megabyte olarakta bölüp göndermenize yardımcı oluyor.2mb boyutunda parçalayıp biraz ugraşarak sorunsuz bir şekilde göndermenizi sağlıyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top