Banggood Nedir ? Nasıl Bir Alışveriş Sitesidir ? (1 İzleyici)

  • Thread starter YooPs
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 0
  • Görüntülenme : 1K

YooPs

Üye
Katıldı
Mesajlar
32
Kredi
0
Banggood son yıllarda Türkiye’de müşteri kitlesini ciddi ölçüde arttırmış Çin menşeli bir e-ticaret sitesi. Çin’de üretim yapan binlerce şirketin dünyaya açılma noktalarından biri konumunda bulunuyor. Ürünlerin tamamı kendi depolarında bulunuyor. Aliexpress gibi başka satıcılar vasıtasıyla satış yapmıyor. Ülkemizde banggood sistemine örnek olarak Hepsiburada gösterilebilir. Tabii ki satış hacmi açısından Türkiye’deki e-ticaret siteleriyle kıyaslanmayacak derecede devasa bir site.

Banggood-anasayfa.jpg


Hikayesi Nedir?

Banggood satış hayatına 2004 yılında eBay üzerinden satış yaparak başlamış. Kurucusu Vincent’ın siteyi kurmadan önceki mesleğinin pilotluk olduğu söyleniyor. Ebay satışlarından yeterli verimi alamayınca kendi e-ticaret sitesini kurmaya karar vermiş. Sitenin merkezi bugün Çin’in Guangzhou kentinde yer alıyor ve bünyesinde 1000 üzerinde personel çalışıyor.

Hong Kong, Shenzhen, Hangzhou ve Yiwu şehirlerinde olmak üzere 4 ofisleri var. Hobi oyuncakları, tablet, çeşitli elektronik eşyaların ucuza alınabildiği kaliteli sitelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.


Dünya Genelinde Müşteri Kitlesi Nasıl?

Banggood köklü bir site olduğu içinde müşteri kitlesi çoktan oluşmuş durumda. Dünya genelinde, özellikle ABD’de oldukça popüler. Öyle ki İngiltere ve ABD’de depoları bulunuyor, bu depolar vasıtasıyla ürünleri Avrupa ve Amerika kıtası ülkelerine daha hızlı bir şekilde ulaştırıyorlar.

Sitede 70 binin üzerinde ürün bulunuyor. Apple aksesuarları, cep telefonları, elektronik eşyalar, RC oyuncaklar, saat, giyim ve takı gibi geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Bu ürünlerin tamamı çok uygun fiyatlara ücretsiz kargo ile alınabiliyor.

Banggood Güvenilir mi?

Alışveriş öncesinde sunduğu cazip fırsatların yanında satış sonrası sunduğu iade ve garanti seçenekleriyle müşteri odaklı iş anlayışına sahip oldukları görülüyor. Bu bakımdan sitenin güvenilirliği konusunda şüpheye yer bırakmıyorlar. Özellikle sorularınıza hızlı bir şekilde yanıt vermeleri işlerini ciddiye aldıklarını gösteriyor.

Banggood, Çin menşeli ürünlerin satıldığı gönül rahatlığıyla alışveriş yapılabilecek en güvenilir sitelerden biridir. Türkiye’de özellikle RC (uzaktan kumandalı) oyuncaklara meraklı kişilerin gözdesi olmuş durumda. Forumlarda ve çeşitli sosyal medya platformlarında bu siteden şikayetçi olan yorum sayısı çok azdır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top