Bitcoin ve Altcoinler hk (1 İzleyici)

mehmetmasa

Üye
Katıldı
Mesajlar
1
Kredi
0
Merhaba arkadaşlar, daha çok altcoinler hakkında bilgi edinmek istiyorum.
Bildiğiniz haber sitesi, yorumcular vs var mı?
 

Saffet

Üye
Katıldı
Mesajlar
7
Kredi
0
Merhaba, bitcointalk . org sitesinden bilgi edinebilirsiniz.
 

etiketci

Üye
Katıldı
Mesajlar
21
Yaşadığın yer
Antalya
Kredi
0
Altcoinler alakalı yazmış olduğum bilgileri sizlere aktarmaktan zevk duyarım.Yararım dokunursa ne mutlu bana

Altcoin Nedir?

Bitcoin, özetle şifrelenmiş olan bir kod dizini kullanmakta olan sanal para birimidir. Son dönemlerde söz konusu alana ilginin çoğalması ile birlikte çözümlenmiş bitcoin şifreleri çoğalmış ve bu işle alakalı donanımlar yapılmıştır. Bitcoin dünyasına ilginin çoğalması ile üretilmiş şifrelerin zorluk seviyesi paralel olarak artmıştır bu da bazı bitcoin türevlerinin türemiş olmasına neden olmuştur. Farklı olan bir algoritma yapısı bulunan yeni şifre konulmuş birimlere Altcoin denmektedir. Yani Altcoin nedir sorusuna Altcoin, bir nevi bitcoine benzer şekilde türevi şifrelenmiş olan para birimleridir denilebilir. Şu an gündemde 200’den çok altcoin var ve bunlar bitcoin exchange gibi sitelerde çok ilgi görmektedir.
Fakat exchange sitelerinde her çeşit coin bulunamayabilir. Bunun nedeni ise genel manada altcoinlerin sahip olduğu market hacminin yeterli seviyede doygunluğa daha ulaşmamış olması ile gereken talep sınırını aşamamış olması ile ilgilidir.

Altcoin Neden Üretilir?

Birinci sebebi madencilik açısından önem arz eden bir konu olan zorluk düzeyinin düşük olmasıdır. 1’e yakın olan zorlukta bir altcoin hem daha hızlı üretilebilir hem de kazanç sağlanabilir. Ancak bitcoin ile litecoin para birimleri çok yüksek düzeyde zorlukta kazılması nedeniyle daha düşük düzeyde yeni “klon coinler” üretiliyor. Söz konusu coinlere altcoin denmektedir ve istek oranına bağlı olarak exchange sitelerinde değer görmektedir.

Altcoinler Tercih Edilmeli mi?

Altcoinler tercih edilebilir. Fakat dikkat edilmesi gerekli olan bazı şeyler vardır. Bütün altcoinler, exchange yapılmış sitelere eklenmeyebilmektedir. Kısa zamanda dikkat çekecek ve kullanıcılara hitap edecek olan altcoinler tercih edilmeli. Buna ilişkin yeni çıkmış olan altcoinler, yatırımcıların ve madencilerin ilgisini çekebilmek için türlü yollar denemeye başlamış bulunuyor. Rekabetin çoğalmasıyla beraber piyasaya sürülmüş her altcoin bir oyunla birlikte kendisini desteklemek için çabalar veya bir takım toplumsal görüş ya da hareketi destekleme vaadiyle çıkış yapmaya çalışır. Bu piyasaya giriş yapmadan evvel araştırmalar yapıp, risklerini çok iyi öğrenmek gereklidir. Sonuçta her bir adımda unutulmaması gerekli olan bir gerçek bulunuyor. Bitcoin ile altcoin bütün enstrümanlarıyla beraber deneysel olan bir projedir, riskleri oldukça yüksektir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top