Blogger Site Hızlandırma Eklentisi | Adsense Kullananlar Için | %85 'lik Artış (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
30
Yaşadığın yer
Usa
Kredi
5

Hepinize merhaba arkadaşlar ben Kaan,
Bugün, blogzamane websitemin, açılış hızının düşmesi nedeniyle, keşfettiğim bir hızlandırma yönteminden bahsedeceğim.Bu işlemi 4 farklı sitede denedim ve yüzde yüz çalışıyor diyebileceğim bir eklenti.
Öncelikle şunu belirtmeliyim, blogger sağlayıcısı kullanıyorsanız ve adsense reklamınız mevcut ise, bu eklentiden faydalanabilirsiniz.
Adsense reklamları, özellikle mobil girişlerde, websiteyi oldukca yavaşlatıyor ki, şekil A ; Benim blogzamane websitem.
Google hız testi uygulamasını kullandığımda, mobil görünümdeyken web sitemin hızı 45 'di. Adsense reklamlarını hızlandırmak, lazy-load eklentisini kurduktan sonra, web sitemin mobil görünümdeki hızını 66 'da gördüm.

Bu sebeple eklentinin çalıştığının garantisini verebilirim.
Birçoğumuz bloggerin sunduğu, google adsense reklamları ile gelir elde etmekteyiz.Gelir kazanmamızı sağlayan bu reklam firması, Javascript Adsense kodlandırması ile, web sitelerin yüklenme hızını düşürüyor.

bkz: Web Sitenizden Nasıl Para Kazanabilirsiniz ?

Şimdi size bu kodlandırmayı websiteme uygulamadan önce ve uyguladıktan sonraki halini göstereceğim.

Önce - Sonra | Mobil

mobil-once-sonra-blogger-site-hizlandirma.jpg


Önce - Sonra | Masaüstü

masaustu-once-sonra-blogger-site-hizlandirma.jpg


Bu ekleyecek olduğunuz kod adsense için güvenilir / güvenli mi ?
Tabii ki güvenli. Çünkü google, websitenizin sayfalarındaki resim yüklemelerinizi hızlandırmak için Lazy Load Image 'yi de önerdi.
Adsense üzerindeki kazancınızı etkileyecek mi ?
Bunu bilemiyorum, şahsen bu kodlandırmayı websiteme ekledim, ve herhangi bir problem yaşamadım.Devamını önümüzdeki günlerde göreceğiz.Fakat amacınız eğer sitenizi hızlandırmak ise, ve adsense reklamları websitenizde mevcutsa, bu eklenti tam aradığınız şey!
Öncelikle bu kodlandırmayı websitenize eklemeden önce, lütfen temanızın yedeğini alın ! Sonra bu adrese giderek web sitenizin şuanki hızını görün.
Ardından tema » html'yi düzenle » CTRL + F yöntemi ile </body> kodunu aratın ve hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyin.
Kod:
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// Lazy Load AdSense
var lazyadsense=!1;window.addEventListener("scroll",function(){(0!=document.documentElement.scrollTop&&!1===lazyadsense||0!=document.body.scrollTop&&!1===lazyadsense)&&(!function(){var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";var a=document.getElementsByTagName("script")[0];a.parentNode.insertBefore(e,a)}(),lazyadsense=!0)},!0);
//]]>
</script>

Son olarak tüm JS Adsense bağlantılarını sildiğinizden emin olun.
Tekrar html'yi düzenle kısmından, 'el' ile eklediğiniz adsense kodları dışında ki tüm,
pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js metnini CTRL + F yöntemi ile aratın ve bulduğunuz kod bütünlerinin tümünü silin.Aşağıda resimde ki seçili alanda olduğu gibi aynı kodları bulup siliyoruz;

blogger-site-hizlandirma.jpg


JS Adsense kodunu sildikten sonra kaydet diyip çıkıyoruz.

Arkadaşlar işlem bu kadar, aradaki farkı göreceksiniz. Herhangi bir sorunu olan aşağıdan veya website adresimden yorum yaparak belirtebilir.

- En geç 2 saat içerisinde web sitenize sıkıştırılmış, özel adsense reklam kodları eklenecektir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top