Butonunun Yanına Konu Başlığını Ekleme (1 İzleyici)

egeerkmen

Üye
Katıldı
Mesajlar
19
Kredi
0
Bu işlem için Over Ride tekniğini kullancağız, böylece daha sonra yapacağınız Joomla güncellemeleri ile yapacağınız bu değişiklik yok olmayacak ve kalıcı olacak.
Bu nedenle ilk olarak mevcut kullanmakta olduğunuz temanın klasörlerini FTP programı ile kontrol edin. Temanızın dizindeki yolu: JoomlaAnaDizini/templates/KullandığınızTema şeklinde olacaktır. Eğer buradaki temanızın klasörleri içerisinde html isimli bir klasör yoksa siz kendiniz oluşturun.
Daha sonra bu html klasörü içerisinde de com_content adlı klasör oluşturun. Oluşturmuş olduğunuz bu com_content adlı klasörün içerisine ise aşağıdaki isimlerini verdiğim 3 klasörü oluşturun:

category
frontpage
section


Yukarıda belirttiğim klasörleri oluşturduktan sonra yapmanız gereken şey ise aşağıda yolunu verdiğim klasörlerde yer alan ve ismini koyu renkle belirttiğim dosyaları bilgisayarınıza indirmek olacak;


joomlaDizininiz/com_content/views/category/tmpl/blog_item.php
joomlaDizininiz/components/com_content/views/frontpage/tmpl/default_item.php
joomlaDizininiz/components/com_content/views/section/tmpl/blog_item.php


Artık asıl işleme yani Devamını Oku butonunun yanına ilgili konunun başlığını (title) ekleyebiliriz. Bunun için bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyaları herhangi bir editör (Not Defteri veya Notepad++ olabilir) ile açın. Bu dosyaların her birinin alt taraflarına doğru şu kodlara benzer kodlar göreceksiniz:

Kod:
<a href="<?php echo $this->item->readmore_link; ?>" class="readon<?php echo $this->item->params->get('pageclass_sfx'); ?>">
<?php if ($this->item->readmore_register) :
echo JText::_('Register to read more...');
elseif ($readmore = $this->item->params->get('readmore')) :
echo $readmore;
else :
echo JText::sprintf('Read more...');
endif; ?></a>

Bu kodlar arasında yer alan aşağıdaki kodu:

Kod:
echo JText::sprintf('Read more...');

bulun ve aşağıdaki kod ile değiştirin:

Kod:
echo JText::sprintf('Read more', $this->item->title);

Bütün dosyalarda bu değişikliği yaptıktan sonra dosyaların herbirini kaydedin.


Daha sonra sırasıyla FTP programınız ile daha yeni düzenlemiş olduğunuz dosyaları, aşağıda da sırasıyla yolunu verdiğim klasörlere yükleyin:


blog_item.php adlı dosyayı şu klasöre: joomlaDizini/templates/temanizinİsmi/html/com_content/category/

default_item.php adlı dosyayı şu klasöre: joomlaDizini/templates/temanizinİsmi/html/com_content/frontpage/

blog_item.php adlı dosyayı şu klasöre: joomlaDizini/templates/temanizinİsmi/html/com_content/section/


Yukarıdaki işlemleri yaparak Over Ride gerçekleştirmiş olduk. Yani Joomla'nın çekirdek dosyalarını, kullanmakta olduğumuz temanın klasörünee kopyaladık ve düzenlemeleri bu kopyalanan dosyalar üzerinde yaptık. Böylece Joomla çekirdek dosyaları orijinal hallerinde kaldı, dolayısıyla Joomla güncellemesi yapıp, güncelleme klasörlerini ve dosyalarını yüklediğinizde yukarıda yaptığımız işlemler yok olmayacak ve geçerli olmaya devam edecektir.
Artık sitenize dönüp, işlemleri doğru yapmanız durumunda, Devamını Oku bağlantılarının yanında, ilgili konunun başlığının yer aldığını görebilirsiniz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top