Celery kütaphanesının django ve supervısor ıle kullanımı (1 İzleyici)

Mehmet

Üye
Katıldı
Mesajlar
30
Kredi
0
Celery, Python'da dağıtık iş kuyruğu oluşturmanızı sağlayan oldukça kullanışlı bir kütüphane. Bu yazımızda bu kütüphanenin basit bir şekilde django üzerinde nasıl kullanıldığından bahsedeceğiz. Ve tahmin ediyorum ki bu kütüphaneyi daha önce duymamış olan arkadaşar yazıdan sonra kullanmaya başlayacaktır. Size şöyle bir örnek ile açıklayalım. Örneğin sisteme kullanıcı kaydı alıyorsunuz ve kayıt alırken de her kullanıcı kayıt olduğunda sistem bana mail olarak bunu bildirsin dediniz. İşte bu noktada eğer kodunuz şu tarz ise;

Kod:
kullanıcı verilerini al
doğruluğunu kontrol et
kaydet
mail at
sonuç dön

Bildiğiniz gibi mail atma işlemi biraz zaman alan bir işlem olduğu için bu yapıda kullanıcıyı sistemin mail atması için gereksiz yere bekletmiş olacaksınız ve kullanılabilirlik düşmüş olacaktır. İşte Celery tam bu noktada devreye gire bir kütüphane. Burada mail için bir kuyruk oluşturuyorsunuz ve mail atma işlemi ile artık Celery ilgileniyor. Siz kullanıcıya sonucu direk dönerken Celery arka tarafta mail atma işlemini tamamlıyor. Hemen django ile kullanımına geçelim.
Broker
İş kuyruğu olarak broker seçmemi gerekiyor. Yani bizim iş kuyruğu oluşturmamızı sağlayan asıl yapı olacak. Bunun için RabbitMQ veya Redis seçilebilir. Biz RabbitMQ kullanacağız. Kurulumu :
HTML:
sudo apt-get install rabbitmq-server
 

Seomaster

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
Paylaşım için teşekkürler.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top