Chromebook'lar artık uzaktan kilitlenebilecek (1 İzleyici)

opojo

Üye
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
Chrome OS ile çalışan Chromebook bilgisayarlar, uzun zamandır bekledikleri özelliğe sonunda kavuştu!



Google'ın ChromeBook'ları, artık uzaktan kilitlenebilme özelliğine sahip. Bir uzaktan yönetim sözleşmesi ile beraber gelen bu yeni özellik, kurumsal alan için oldukça büyük bir haber. Geçtiğimiz yıl başlayan Google For Work girişimi ile beraber, pek çok kurumsal firma, düşük masraflı olan bu ürünlere geçiş yapmaktaydı.

Google'dan Francis Beaufort'un yayınladığı bir Google+ yazısı "Sonunda! Artık kayıp veya çalıntı Chrome OS ürünleri, yöneticiler tarafından web tabanlı bir yöetim konsolu aracılığı ile kilitlenmiş bir duruma geçirilebilecek ve kilitlenen cihazın ekranında özel bir mesaj gösterilebilecek." şeklindeydi.

Kilitlenen cihazlar, hırsızları veya bulan kişileri "kilitlendiğini belirten bir uyarı" tarafından karşılanacak. Bu uyarının ardından da iletişim bilgileri gösterilecek. Eğer isterseniz, cihazın sağlam bir şekilde geri getirilmesinin karşılığında bir ödül de vatt edebilmeniz mümkün olacak.

Google, yakın bir zaman içerisinde, Chromebook'lara Linux ve Android işletim sistemlerinin de yüklenebilmesine izin vermişti. Yeni gelen bu özelliğin, bu işletim sistemlerinin yüklenmesi ile beraber etkisiz hale gelip gelmediği ise henüz belli değil. Bu sorunun cevabı, bu yeni özelliğin Chrome OS üzerinde mi yoksa çekirdek seviyesinde mi çalıştığına bağlı.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top