Dünden Bugüne Google Gelişimi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
1200px-Google_2015_logo.svg.png

Her gün yüz binlerce kişinin kullandığı bir arama motoru, adı Google. Peki bize tüm aradıklarımız hakkında sonuçlar veren, aklımızdaki soruları cevaplayan bir beyni nasıl kurdular, nasıl bu kadar vazgeçilmez oldular. İşte bu makalemizde sizlere Google’ın kurulumundan günümüze kadar nasıl geldiği konusunda bilgiler vereceğiz.

Günümüz devlerinden olan Google ilk olarak iki üniversite öğrencisinin tez hazırlamak için ihtiyaç duydukları bir konu ile yaratılmıştır. Stanford üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan Sergey Brin ve Larry Page isimli iki öğrenci “BackRub” adında bir arama motoru kurdular. Ardından tez konusu olarak seçtikleri bu arama motorunu daha gelişmiş özellikler ile donattılar. Projenin amacı bellidir. İnsanların istediği ve ihtiyaç duyduğu bilgileri daha düzenli hale getirerek cevapları onlara sunmaktadır.



Google geliştikçe daha fazla disk alanı ihtiyacı duyarlar. Bu duydukları ihtiyaç sunucu ücretlerinin pahalı olmasından dolayı bir süreliğini Stanford üniversitesinin sağladığı subdomain üzerinden ziyaretçilere hizmet vermeye başlar. Proje geliştirildikçe ikili daha iyi bir sunucu almaya karar vererek TB boyutlarına sahip diskler alarak yurttaki odalarına kurarlar.

Bu süreç içerisinde şirketler ve yatırımcılar ile görüşmeler için ufak bir ofis açarak kişileri burada ağırlarlar. Yatırımcılar genellikle sistemin tam bitmediğine inandıkları için bitiş aşamasına geldiklerinde daha fazla ilgilenebilecekleri mesajını kibarca verirler. TB boyutlarına sahip diskleri almak için buldukları kredi kartının ödemeleri zorlaştıkça ikilinin yatırımcı arama çalışmaları daha da hızlanır. İlk olarak çaldıkları kapı Microsystems firmasının kurucu ortağı olan Andy Bechtolsheim’dir. Projenin ileriye dönük ve yaratıcı bir fikir olduğunu savunan Andy Google İnc. yazılı bir çek oluşturarak 100.000 $’lık bir yatırım ön ödemesi gerçekleştirir. İki öğrencinin henüz resmi bir şirketi bulunmadığından dolayı çekin bozdurulması bir süre beklemektedir.

1998 yılı 7 Eylülde California eyaletinde bulunan Menlo Park isimli parkta bulunan bir Garaj’ı kendilerine mekan seçen iki öğrenci burayı çalışma ofisi yaparlar. Google’ın garajda kurulma hikayesi de buradan gelmektedir. Resmi olarak kurdukları şirket sayesinde artık yatırımlarını kendi hesaplarına aktararak Google arama motorunu geçmişten günümüze kadar geliştirmeyi başarmışlardır.

Aldıkları ilk başarı ise 1998 yılında bilgisayar dergisi olan PCMAGAZİNE dergisinin en iyi 100 site listesinde Google’a da yer vermesidir. Google isminin ortaya çıkışı ise ünlü matematik dahisi Edward Kasner’in yeğenine bir sorusuna verdiği cevap olan Googol kelimesinin konuşmaya uygun hale gelmesi ile bulunmuştur.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top