İpucu E-Ticaret Sitelerinde Blogun Önemi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
E-Ticaret sitelerinin blog kullanımı SEO ve ziyaretçi etkileşimi açısından en etkili tekniklerden bir tanesidir.

Bloglar temelde 2 farklı yapı üzerine kurulur.
  • Blog subdomaini üzerine, blog.turkmaxi.org gibi
  • Blog alt klasörü üzerine, www.turkmaxi.org/blog gibi
  • Eğer birbirinden bağımsız farklı kategorilerde çok sayıda ürüne sahipseniz veya yapacağınız duyuru ve bilgilendirmeler ürünlerinizin tanıtımının dışında çok sayıda olacaksa blog subdomaini üzerinden kurulmasını tavsiye ederiz.
  • Eğer daha çok belirli bir alanda hizmet veriyor ve blogdaki paylaşımlarınızın çoğunu ürünleriniz hakkındaki yazılar oluşturacaksa blog alt klasörü üzerinde kurulmasını öneririz.
  • Eğer iki seçeneğe de aynı uzaklıktaysanız blog alt klasörüne kurunuz. Çünkü subdomain ayrı web siteleri gibi değerlendirilir, alt klasör o sitenin bir parçası olur. Bu sebeple alt klasör blog üzerinde paylaşılacak içerikler anasayfanın kalitesinden istifade edecektir.
  • Blogunuzun WordPress alt yapısında olmasını öneririz. WordPress olarak kurduktan sonra eklentilerin zenginliği ve kolay içerik yönetimine sahip olduğu için daha kolay kullanılabilir ve yönetilebilir halde olması işlerinizi kolaylaştıracaktır.
  • Blogda, satışını yaptığınız ürünler ve kategorilerinizle ilgili haftada en az 2 adet özgün içerik yayınlamanızı öneririz. Özellikle blog yazılarınızdan ilgili ürünlere linkler verdiğinizde, SEO açısından sağladığı etkiye şaşıracaksınız.

Kullanıcıların ve ziyaretçilerin bir çoğu hem sistem, hem firma, hem de ürünlerin kullanımlarıyla ilgili olarak içerikler ve tanımlar arıyor. Bu tür bilgileri kullanıcılara doğru olarak aktaran firmalarda hem ürünlerin tanıtımı, hem ihtiyaçlarına uygun ürün, hem de kullanıcılar tarafından güvenilir bir site olmasını hedefliyor.
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Blog bölümü SEO uyumlu yapıldığında iyi hit çekiyor. Eklenmesinde fayda var.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764

Kahin

Üye
Katıldı
Mesajlar
50
Kredi
0
E ticaret sitelerinde blogu sirf seo icin yapıyorlar
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top