En çOk Kullanılan Web Tasarım Programları Ekwebtasarım (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
2
Kredi
0
web-tasarim-programlari.jpg


Web tasarım ile ilgilenler ve web tasarım ‘a yeni başlayanlar için en çok tercih edilen web tasarım programları hakkında kısaca bilgi vereceğim bu programlar kesinlikle çok kaliteli aynı zamanda dünyada en çok kullanılan programlardır.Eğer web tasarıma yeni başlıyorsanız mutlaka bunları tanımanız ve kullanmanız gerekecektir.

En çok tercih edilen web tasarım programları;

1.Adobe Dreamweaver

Sizlere adobe dreamweaver programından kısaca bahsedeyim.Dreamweaver ilk olarak Macromedia şirketi tarafından üretildi.Sonra Macromedia Adobe firması tarafından satın alındı ve web yazılımcılarının en çok tercih ettiği programlardan biri olan Adobe Dreamweaver olarak hizmete sunuldu.

Dreamweaver en çok tercih edilen web sayfası ve kodlaması tasarlamaya yarayan en işlevsel ,kullanımı çok basit bir programdır.

Adobe Dreamweaver ile ;

Harika web sayfaları oluşturabilirsiniz

Tüm Web Uygulamalarında başarılı projeler çıkatabilirsiniz

Bir çok web sayfaları vb içerikleri düzenleyebilirsiniz

Adobe Dreamweaver ile bir çok dosya türü oluşturabilirsiniz;Bunlardan başlıcaları PHP , ASP VBScript , CSS , CouldFusion , HTML , JavaScript , XML gibi dosya türlerinde başarılı çalışmalar yapabilirsiniz. Buradan İndirebilirsiniz

2.Adobe Fireworks

Kesinlikle en iyi web tasarım programları arasında yer alan Adobe Fireworks hakkında kısaca bilgi sunacağım.Fakat yukardaki linke tıklarsanız kendi sitesinde oldukça bilgiye sahip olabilirsiz ben kısaca bilgi geçeceğim.

Adobe Fireworks eski ismi Macromedia Fireworks, bitmap ve vektörel grafik editörü programı olarak biliniyor. Başlangıçta Macromedia ‘in yedekleri tekaralanarak uygulanan yazılım, Yıllar önce Adobe şirketi tarafından tüm hakları satın alındı.Programın amacı hızlı web projeleri ve uygulama arayüzleri kurarak web tasarımcıların eli ayağı olmuştur. Slice ve hotspot ekleme becerileri oluşturulmuştur. Diğer Adobe ürünleri Adobe Dreamweaver ve Adobe Flash ile entegre edilerek tasarlanmış bir yazılımdır. Adobe Creative Suite ile birlikte ya da tek başına satılmaktadır.

3.Adobe Photoshop

Eğer Web Tasarım ile uğraşıyorsanız mutlaka adobe photoshop programınıda etkin bir şekilde kullanabilmeniz gerekir çünkü photoshop programı ile web sitenizin arayüzü yani görselliği ile ilgili bütün tasarım bu program ile yapılmaktadır.

Web tasarım yaparken en çok kullanacağınız yazılımlardan birisidir.Web ve grafik tasarımcıları tarafından sıkça kullanılan bu program hayal gücünüzü sitenize yansıtmanız için olmazsa olmazlar arasındadır.

Web sitenizin arayüzü ve banner logo gibi bir çok görselin tasarlanması için sık sık ihtiyacınız olacaktır.Kısaca bahsettim siz yukardaki linke tıklayarak daha geniş bir bilgi alabilirsiniz.Buradan İndirebilirsiniz.

4.Microsoft FrontPage

Microsoft’un geliştirdiği bir web tasarım ve web geliştirme programıdır.Diğer programlara göre kullanımı çok basittir.Microsoft’un Office programlarını kullanabilenlerin rahat bir şekilde kullanacağı bir programdır.Özellik bakımından kendilerini fazla geliştiremeselerde genede kullanımının oldukça basit olması nedeniyle bir çok kullanıcıyı kazanmışlardır.

Özellikle bu programı kullanmak isteyenler için elimde mevcut bulunan FrontPage Kullan adlı e-kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ederim programın tüm detayları ve kullanımı hakkında güzel detaylara yer verilmiş herşeyi anlatıyor en azından bir göz gezdirmenizi tavsiye ediyorum.

5.Adobe Freehand

Adobe Freehand ise gene adobe firmasının macromedia’dan satın almış olduğu bir programdır.Grafik tasarımcılarının en yaygın olduğu programlardan birisidir.Eğer iyi bir web tasarımcı olmak istiyorsanız mutlaka bu programıda kullanabilir düzeyde öğrenmenizde fayda var.

Freehand programı profesyonel vektörel çizimler için oluşturulmuş bir programdır.Freehand’i web tasarımlar için ya da baskı alanında illüstrasyonlar yapımı niteliğinde kullanıp geliştirebilirsiniz, web siteleriniz ve firmalara logo, web reklamlarında bir çok başarılı işler çıkartabilirsiniz. Freehand programı ile illüstrasyonları Flash animasyonları içine de aktarabilmeniz en güzel özelliklerinden biridir. Buradan İndirebilirsiniz.

6.Adobe Flash

Adobe flash programı ile web sitelerinize hareketli görseller hazırlayabileceksiniz.Eğer yaptığınız web tasarımları müşterilerinizin çok beğenmesini istiyorsanız bu programı kullanabilir düzeyde mutlaka öğrenin.Kullanımı öğrenmeye başladığınızda çok basitleşecek vektörel çizimlerinizi rahatlıkla yapabileceksiniz.Özellikle web sitelerinin girişlerine güzel intro ve reklamlar hazırlayabilirsiniz.Bu görsellikler müşterilerinizi cezbedecektir.Fakat arama motorları web sitesinin çoğunluğunun flash animasyonlardan oluşmasını istemezler bu yüzden pek fazla kullanmayın genellikle intro kısımlarında kullanmayı tercih edin.Biz genellikle flashı reklamlarda kullanmayı daha çok tercih ediyoruz hareketli bannerler gibi. Programı Buradan İndirebilirsiniz

Bu programı öğrenmeyek isterseniz size elimde bulunan çok güzel anlatıma sahip bir e-kitabı ücretsiz olarak online okuyup inceleyebilirsiniz ben bu programı aktif olarak kurmayı bu e-kitapçık sayesinde ve pratik uygulamalar yaparak kullanabilir düzeyde öğrendim sizede mutlaka tavsiye ederim isme tıklayarak göz atabilirsiniz buyrun flash_cs5



7.Adobe Illustrator

Adobe firmasının geliştirdiği vektörel çizim yazılımıdır.Gelişmiş vektörel grafik çizim becerileri ile öne çıkan bir yazılımdır.Grafik tasarımcılar tarafından profesyonel olarak kullanımı oldukça yaygındır.Fakat pek fazla bu program ile çalışmadığım için pek fazla detaylı bilgi veremiyorum.Eğer program kullanmayı ve öğrenmeyi seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim işinize çok yarayacaktır.Herşeyiyle profesyonel bir tasarımcı olmak isterseniz mutlaka bu programıda bi kenara not alın.Başlıktaki linkte program ve yazılım hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz net bir şekilde anlatımı yapılmış..Buradan İndirebilirsiniz..

8.MySQL

Açık kaynak kodlu geliştirilebilir bir veritabanı yazılımıdır.Web tasarım ile uğraşıyorsanız mutlaka aşina olmanız gerekiyor.Web sunucularına kullanımına sık sık rastlarsınız.Sistemleri ve yazmış olduğunuz tasarımları web sunucularına yüklerken mutlaka kullanırsınız.

9.Notepad++

Windows işletim sistemi içerisine gömülü olarak gelen Notepad yazılımının yerine kullanılmak üzere C++ ile saf Win32 API ve STL ile geliştirilmiş GPL ile dağıtılan açık kaynak kodlu bir kaynak kod düzenleyicisidir.birçok yazılımlama diline ait kodu görüntüleyip uygun olarak renklendirebilir. Burdan İndirebilirsiniz

Kaynak:En Çok Kullanılan 10 Web Tasarım Programı |Ek Web Tasarım |
 

Kahin

Üye
Katıldı
Mesajlar
50
Kredi
0
maksat backlink almak ama linkler nofollow sanırım burada
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top