eXTREMESLAND 2018’de hile skandalı! (1 İzleyici)

  • Thread starter xppro
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 0
  • Görüntülenme : 3K

xppro

Üye
Katıldı
Mesajlar
203
Kredi
0
[video=youtube;brEEi0ywfOM]https://www.youtube.com/watch?v=brEEi0ywfOM[/video]
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen eXTREMESLAND 2018 CS: GO turnuvasında yaşanan hile skandalına bir de Playerbros gözüyle bakmak ister misiniz? Cevabınız evet ise arkanıza yaslanın ve bu anın tadını çıkarın. Çok bekletmeden içeriğimize geçelim.
18 Eylül’de Çin’in Şangay kentinde başlayan ve ayın 21’ine kadar devam eden eXTREMESLAND 2018’de toplam 15 takım mücadele etti. Aslında 16 takımın mücadele edeceği turnuva öncesinde Türk esporseverleri derinden üzen bir aksilik yaşandı. Ülkemizi turnuvada temsil edecek olan tek ekip Royal Bandits’in, vize problemleri nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıklamasının ardından turnuva 15 takımla düzenlendi.
OpTic Gaming’in CS: GO arenasındaki bir diğer takımı olan OpTic India, turnuvanın C grubunda yer alıyordu. C grubu eleme müsabakasına Vietnam ekibi Revolution karşısında çıkan ekip, best of three formatındaki maçın ilk haritasını 16-7 kazandı. İkinci haritanın 20. raundunda ise gündeme bomba gibi düşen olaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 19. raundun bitimiyle birlikte teknik bir mola alındı ve ne olduysa bu teknik molada oldu. Uzun süren bu ara öncesinde OpTic India oyuncusu Nikhil “forsaken” Kumawat’ın hile kullandığından şüphe edilmişti. Mola esnasında oyuncunun bilgisayarı incelenmek istendi fakat ilk denemede forsaken, görevliyi iterek hileyi bilgisayarından kaldırmak istedi. Daha sonrasında bilgisayarda inceleme yapan görevliler oyuncunun kullandığı hile dosyalarını tespit etti ve maç iptal edildi.<br />
Takım arkadaşları forsaken’in hile kullandığından haberleri olmadığını iddia eden diğer OpTic India oyuncuları için de turnuvanın sonu geldi. Çünkü OpTic India takımı hile dolayısıyla turnuvadan diskalifiye edildi. Bu yaşanan olaylar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bu yankıya kayıtsız kalamayan OpTic İndia yönetimi, forsaken ve diğer tüm takım arkadaşlarıyla yolların ayrıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu.
Skandalın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra ekibe bir tokat da ESL India’dan geldi. OpTic India takımı tüm bu olaylar yaşanmadan önce ESL India Premiership Fall Finalleri’nde de mücadele etmişti. Turnuvada yer alan 4 takımın 20 oyuncusunun da kullandığı sürücüler yeniden incelendi ve bu inceleme sonucunda hileci forsaken’in bu turnuvada da hile kullandığı ortaya çıkarıldı. Hemen sonrasında ise gerekli hamleler yapıldı ve bulunan dosyalar Esports Integrity Coalition (ESIC) ile de paylaşıldı. Böylece oyuncu ve takım adına utanç verici bir olayı daha atlatmış olduk.
 

Bu konuyı kimler okuyor

  Benzer konular Forum Tarih
Google 1 2K

Benzer konular

Top