Google Avrupa Sorumlusu Brittin Ne Kadar Maaş Aldığını Bilmiyor! (1 İzleyici)

opojo

Üye
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
The Guardian gazetesi bugün oldukça önemli bir iddia ortaya attı. Guardian’ın iddialarına göre; Google’nin Avrupa sorumlusu Matt Brittin, ne kadar maaş aldığını bilmiyor! Guardian’ın iddialarının tümü ve Google cephesinde yaşanan gelişmeler haberimizde;



Google, son günlerde dünya ekonomi gündeminde sıkça konuşulmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Çarşamba günü şirketin, henüz sekiz aylık CEO’su olan Sundar Pichai’ye verdiği dudak uçuklatan prim bu hafta oldukça konuşulmuştu. Google geçtiğimiz yaz aylarında yeniden yapılanma sürecinde Alphabet adında yeni bir çatı şirketi kurmuş ve bu doğrultuda oldukça başarılı bir süreç geçirmişti. Şirket bu sürecin baş mimarlarından olan CEO Sundar Pichai’yi başarılarından dolayı ödüllendirmek adına 273 binin üzerinde Class C hissesi vermişti. Google’ın CEO’suna verdiği primle ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz. Piyasa değeri 199 milyon dolar olan bu hisselerle Pichai’yi ödüllendiren Google, bugünlerde Avrupa sorumlusu olan Matt Brittin’in açıklamalarıyla yeniden gündemde.

Dünya arama motoru devi Google, hatırlanacağı üzere 2006 ve 2011 yılları arasında kaybedilen 18 milyar dolarlık gelirine karşılık yalnızca 16 milyon dolar vergi ödemekle suçlanmıştı. Vergi kaçırmak iddiasıyla suçlanan Google, Merkezi Londra’da bulunan dünyaca ünlü İngiliz The Guardian gazetesine konu oldu. Guardian’ın yaptığı habere göre, Kamu Hesapları Komitesi Google’nin Avrupa sorumlusu Matt Brittin’ı sorguladı. Komitenin başına bulunan isim Meg Hillier’in sorularına cevap veren Birttin’ın ifadeleri ise oldukça ilginç oldu.

“Tam olarak ne kadar maaş aldığımı bilmiyorum,”

Guardian’ın iddialarına göre Kamu Hesapları Komitesi’nin Başkanı Meg Hillier, sorgu esnasında Google’nin Avrupa sorumlusu Matt Brittin’e ne kadar maaş aldığını sordu. Brittin ise bu soruya kaçamak cevaplar vererek, komite için gerçekten önemli bir konu olması halinde açıklayacağını söyledi. Komite Başkanı Hillier’ın ısrarla Brittin’a ne kadar maaş aldığını sormasının üzerine Brittin; ne kadar maaş aldığını komiteye açıklayamayacağını, bunun nedeni olarak ise ne kadar maaş aldığını bilmediğini ifade etti.

Brittin Google’nin ne kadar vergi ödediğini açıkladı!

Guardian’ın iddiaları doğrultusunda Brittin’ın maaş açıklamalarının ardından salonda soğuk rüzgarlar esti. Komite Başkanı Hillier, aldığı cevap karşısında bir hayli sinirlendi. Maaş cevabı sonrası Hillier, Brittin’a sert bir şekilde çıkışarak; dışarıda vergi verenlerin Google’ye karşı öfkeli olduğunu ve onların bu denli vergi verdiği ortamda Google’nin neden yüzde 3 oranında vergi ödediğini sordu. Brittin ise kendisine yöneltilen bu sert çıkışın ardından komiteye verdiği cevapta, Google’nin yüzde üç vergi verdiği yönündeki haberleri okuyan insanların öfkelenmesinin normal olduğunu belirterek, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Brittin, Google’nin vergi düzenlemelerine saygı gösterdiğini ve bu doğrultuda yüzde 20 oranında vergi ödemesi yaptığını ifade etti.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top