Google Drive WhatsApp yedeği indirme (1 İzleyici)

  • Thread starter xppro
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 0
  • Görüntülenme : 2K

xppro

Üye
Katıldı
Mesajlar
203
Kredi
0
whatsapp-drive-resim-mobilgim.jpg


Whatsapp, sohbet etmek için pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen ve sıklıkla kullanılan messenger uygulamalarının başında geliyor. Whatsapp da kullanıcıların kendi hizmetlerini tercih etmesini karşılıksız bırakmıyor ve kullanıcı deneyimine odaklanarak özelliklerini ve servislerini güncellemeye devam ediyor. Whatsapp yedek alma da bu servisler arasında bulunan en önemli alanlardan biri. Çünkü kullanıcılar bazı zamanlar aldıkları Whatsapp yedeklerine ihtiyaç duyabiliyor ve Whatsapp farklı yedek alma yöntemleri sunuyor. Bunlardan en popüler olanı verilerin bulut sisteminde yani Google Drive’da saklandığı yedekleme. En çok Google Drive yedeklemesi tercih ediliyor çünkü yedekleme dosyalarına erişim oldukça kolay ve daha zahmetsiz.

Google Drive’da Whatsapp sohbet yedeklerini nasıl bulurum?
Bazı hackerlar internet üzerinde Google Drive’da bulunan Whatsapp yedeğini nasıl bulurum, whatsapp sohbet yedeği nasıl indirilir şeklinde araştırmalar yapıyor. Google Drive, Whatsapp yedeğini gizli dosya olarak kaydeder ve enkripte eder. Yani normal kullanıcılar tarafından bu dosyalara erişim sağlanamaz. Whatsapp kendine özel oluşturulan klasörü kullanır ve bu normal kişilerin kullanımına kapalıdır. Whatsapp dosyalarına ulaşmanın tek yolu Whatsapp Messenger’dir. Pek çok kullanıcı Google Drive’dan Whatsapp yedeği indirmeye çalışır fakat bunun için bir yöntem yoktur.
Google Drive’da Whatsapp klasörünü nasıl görüntülerim?
Google Drive’daki yedeği görüntülemin basit bir yolu bulunuyor. Drive bir bulut servisidir ve mesajlar, fotoğraflar ve videolar bu sistemde saklı tutulur.

  • http://drive.google.com/ adresine gidin.
  • E-posta ve şifre bilgilerinizi girin.
  • Eğer mobilden giriyorsanız, tüm seçenekleri görüntülemek için “Masaüstü Görünüm”ü seçin.
  • Ayarlar’a basın.
    drive-ayarlar-mobilgim-1.jpg
  • Açılan pencerede sol kısımdan Uygulamaları Yönet’e basın.
    drive-ayarlar-mobilgim-2.jpg
  • Listenin sonundaki Whatsapp’a ulaşın.
    drive-ayarlar-mobilgim-3.jpg
  • Seçenekleri kullanarak Google Drive bağlantısını kesme ve Gizli uygulama verilerini silme işlemi uygulanabilir.
    drive-ayarlar-mobilgim-4.jpg
Google Drive’da pek çok kullanıcının merak ettiği Whatsapp seçenekleri alanı bu özelliklere sahip.
Not: Üzülerek belirtmeliyiz ki whatsapp gizli dosyaların Drive’da görüntülenmesinin bir yolu bulunmuyor. Eğer Whatsapp yedeğini indirmek istiyorsanız aynı mobil cihaz ve telefon numarasına sahip olmanız gerekiyor. Whatsapp güvenlik konusunda kendini geliştiren ve kullanıcı güvenliği önemseyen bir uygulamadır ve bu sebeple gizli dosyalara Drive üzerinden erişim izni vermemektedir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top