Öneri Hesabınızı kaptırmayın !! (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
1) Backdoor

Backdoor üzerinde fazla durmak istemiyorum. Bunun sebebi backdoor yeseniz bile facenizi hacklenemez hale getireceğimizden. Ama yinede 1-2 şey anlatıyım. Sağlam bir antivirüs ve firewall işe yarar. Başlangıçta çalışan programlara bakmanız şimdilik yeterli.

2) Keylogger

Keyloggeri backdoordan ayrı tutmak istedim. Keylogger çok sık kullanılan bir yöntemdir. Klavyede bastığınız tuşları kaydeder.Mail adresine veya ftp adresine belirli aralıklarla gönderilir.Korunma yolu çok basittir.
1 numaralı keylogger düşmanı:keyscrambler anlatıyım hemen; keyscrambler,klavyede bastığınız tuşları rastgele bir tuşa basmış gibi gösterir. Örneğin 123456 yazdım keyscrambler bunu 59845 olarak gösterdi. Böylece keylogger olsa bile bi işe yaramayacak.

3) Fake

Çoğu lamer bunu kullanır.Facebook görünümüyle aynı olduğu için çoğu kişi anlamaz. Size bir site atarlar veya profillerinde şu sayfayı şikayet edin derler. Girdiğiniz sayfada şikayet et'e tıkladığınızda mail ve şifre ister.Hiçbişeyden haberi olmayan kullanıcılar şifreyi girdikleri takdirde mail adresi ve şifresi ya mail adresine gider ya da siteye kaydolur. Korunmak için şifreyi değiştirmeniz yeter.

4) ClickJacking

Aslında facebook açısından pek riskli değil ama girdiğiniz sitelerde tıkladığınızda bir sayfayı haberiniz olmadan beğenebilirsiniz. Korunmak için firefoxda no-script uygulaması işe yarar.

Şimdiye kadar anlattıklarım bilgisayar üzerinden alacabileceğiniz önlemler.Şimdi ise facebookta alabilecekleriniz...


5) E-mail

Tabiki çok önemli E-mail adresinizi hackleseler dahi hesabınıza giremeyecekler gerçi bunu birazdan anlatıcam şimdi öncelikle e-mail şifreniz çok güçlü olmalı. Örneğin: 5Ds.Lps9-DjfuwD5 evet biraz zor akılda kalır. Ama bunu hatırlamak için bilgisayarsa txt dosyası açıpta kaydetmeyin.Remote Administration Tools dediğimiz olayla dosyasınızı çalabilirler. Şifremizden sonra önemli olan nokta gizli sorumuz.Gizli sorunuz her zaman alakasız birşey olsun. En sevdiğin hayvanın adı ne? 5asd87 gibi saçma birşey yapın.Kimse bulamaz.Bunun dışında mail adresinize girerken mutlaka keyscrambler açık olmalı.Gmail veya hotmailde telefon koruması vardı.Onu yaparsanız çok iyi olur,şuan hatırlamıyorum.

6) Facebook şifreniz

Yine facebook şifrenizi güçlü tutmalısınız.Facebook girerken mutlaka şifreyi keyscrambler ile yazmalısınız.Beni hatırla işaretli olmamalı.Bunun sebebi aşşağıdaki maddede

7) Https/Stealer

Https genelde bankaların kullandığı 128 bitlik şifreleme sistemi.256da olabilir veri akışınızı şifreler ve stealer ile şifrenizi almaya çalışanlar hüsrana uğrar Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Şimdi stealer yememek için yapmamız gerekenler;

* Https kullanarak facebook a bağlanın
* Tarayıcınız güncel olsun.Şu anda en iyi stealer firefox 4 şifrelerini alabiliyor mesela.
* Facebookda şifrenimi hatırla kısmını işaretlemeyin,her zaman şifrenizi keyscrambler açık olduğunda yazın.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Giriş Bildirimleri

E-posta ve kısa mesaj etkin olucak. Bu 2si yeterli. Kısa mesaj olmayanlar alttaki maddeyi beklesinler.

9) Giriş onayları

Bu olay sizin bilgisayarınızdan başkası girdiğinde telefon numaranıza ve mail adresinize bildirim bırakır. Telefonunuza bir kod gelir. Eğer sizden başkası hesabınıza girdiyse o kodu yazmadan hesabınıza ulaşamaz. Yani şifrenizi bilse bile telefonunuza gelen kodu yazmadan hesabınıza girip hackleyemez.

10) Uygulamalar


* apps.facebook.com yani uygulama gördüğünüz linklere tıklamayın.
* Kullandığınız uygulamada karşınıza yükleme ekranı çıkarsa asla çalıştırmayın.Genelde sorgulu java downloader kullanılır. Malum lamerler sorgusuz bulamaz Bu şu demek:Trojanları bir yükleme ekranı olarak gösterirler sizde gerekli bi dosya sanıp çalıştır dersiniz,trojan bilgisayarınıza bulaşmış olur.

makalede uyulması durumunda hacklenmenizin imkanı yoktur demiyorum,her an dikkatli olup yöntemleri bilmeniz dahilinde çok çok zordur sadece umarım hacklenmezsiniz iyi forumlar..




Facebook için Phishing

Bir e-posta hesabına sahip olan herkes "phishing" kavramıyla mutlaka tanışmıştır. Gelen kutunuzda "Dear PayPal Member," diye başlayan bir posta görmüş ve "Benim PayPal hesabım yok ki! Belki de bir yanlışlık oldu..." diye düşünmüş olabilirsiniz. Aslında bu tür durumlarda yanlışlık yerine daha çok kanunsuzluk var. Olur olmaz bir yerde, birden karşınıza dikilen herhangi bir adam "Merhaba! Ben facebookum ! Şimdi lütfen bana Facebook'a girmek için kullandığınız şifreyi söyleyin!" deseydi, deli olduğunu düşünür, oradan olabildiğince çabuk uzaklaşmaya çalışırdınız herhalde. Ama aynı olay internet ortamında gerçekleştiği zaman sonuç böyle olmayabiliyor... İnternet bizim dünyaya ulaşmamızı sağlarken dolandırıcıların da bize kolayca ulaşmasını mümkün kılıyor. Phishing olarak adlandırılan dolandırıcılık yönteminin en popüler hali, e-posta yoluyla yapılanı. Phishing postaları, genellikle kullanıcılardan hesap bilgilerini kontrol etmelerini ya da sahte bir güncelleme bahanesiyle tekrar girmelerini istiyor. Kullanıcının bilgilerini girmesi için yönlendirildiği adres ise Facebook sitesinin gerçeğe oldukça yakın bir taklidinden ibaret. Bu sahte siteye adım atarak kişisel bilgilerini giren kullanıcılar, tuzağa düşmüş oluyorlar.


Dikkat etmeniz gerekenler


Sizden kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalara cevap vermeyin ve içerdikleri linklere tıklamayın. Gerçek kurumlar e-posta yoluyla kişisel bilgilerinizi vermenizi hiçbir zaman istemezler. Eğer hesabınızın durumu hakkında herhangi bir kuşkuya sahipseniz, ilgili kurumu telefonla aramayı veya yüz yüze görüşmeyi tercih edin. Hesabınıza girerek bilgi almak istiyorsanız yeni bir tarayıcı penceresi açarak emin olduğunuz internet adresini elle girin. Asla size gönderilen e-postadaki bir linki kopyalayarak tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırmayın. Bu tür e-postalardaki linkler doğru yere gidiyor gibi görünseler de sizi tuzağa yönlendirebilirler. Güncel durumda olduğundan emin olduğunuz bir antivirus programı ve Güvenlik Duvarı kullanın. Bazı phishing e-postaları bilgisayarınıza zarar verebilecek ya da internet üzerinde gerçekleştirdiğiniz işlemleri kaydederek kötü niyetli şahıslara iletebilecek zararlı kodlar da içerebilir. İyi bir antivirus programı ile istenmeyen yazılımların bilgisayarınıza girmesini engelleyebilir, güçlü bir güvenlik duvarı (firewall) ile bilgisayarınızın sizin isteğiniz dışında internetteki kaynaklarla bağlantı kurmasını engelleyebilirsiniz.

Kişisel bilgilerinizi e-posta yoluyla herhangi bir yere göndermeyin. E-posta, kişisel bilgilerin iletilmesi konusunda yeterince güvenli bir yol değildir. Herhangi bir kuruma kredi kartı bilgileri gibi önemli verileri iletmeniz gerektiğinde, bağlantının güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Tarayıcınızın durum çubuğunda göreceğiniz asma kilit simgesi ya da bulunduğunuz sayfanın URL'inin 'https://' ifadesi ile başlıyor olması güvenli bir alanda olduğunuzu ifade ediyor olsa da, ne yazık ki dolandırıcılar artık bu simgeleri değişik yollarla taklit edebiliyorlar. Kredi kartı ekstrelerinizi dikkatli inceleyin. Elinize ulaşan harcama dökümlerini en kısa zamanda incelemeli ve şüpheli görü¬nen harcamaların üzerinde durmalısınız. Ekstrenin adresinize zamanında ulaşmadığı durumlarda bankanızı arayarak adresinizi doğrulamalı ve hesap durumunuzu kontrol etmelisiniz.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
En iyi yol tele gelen kodla girmek
 
Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Yani giriş onayını açmak en sağlıklı olan yoldur.
 

Bu konuyı kimler okuyor

  Benzer konular Forum Tarih
Twitter 0 2K

Benzer konular

Top