Kım bu eugène vıollet-le-duc? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Erken yaş



Viollet-le-Duc babası kitapları topladı Paris’te yaşayan bir memur vardı; annesinin Cuma enstitüleri tarafından katıldı Stendhal ve Sainte-Beuve .Annesinin kardeşi, Étienne-Jean Delécluze , “sabahları bir ressam, akşamları bir bilim adamı” (Summerson), genç adamın eğitimden sorumlu ölçüde idi. Viollet-le-Duc felsefi moda oldu: cumhuriyetçi, anti-büro, isyankar, o bir barikat inşa Temmuz Devrimi 1830 ve girmek için reddetti École des Beaux-Arts . Onun yerine bir mimarlık ofislerinde doğrudan pratik deneyim lehine tercih Jacques-Marie hüve ve Achille-François-René LECLERE .



Mimari Restoratör



Erken 1830′larda, ortaçağ binaların restorasyonu için popüler bir duygu Fransa’da gelişti. Viollet-le-Duc, İtalya çalışmanın 1835 sırasında dönen, tarafından yaptırılan Prosper Merimee Romanesk manastır geri Vézelay . Bu çalışma restorasyonlar uzun bir dizi ilk, en Viollet-le-Duc restorasyonlarNotre Dame de Paris , ona ulusal dikkat getirdi. Onun diğer önemli eserleri şunlardır Mont Saint-Michel , Carcassonne , Roquetaillade kale ve Pierrefonds.

Viollet-le-Duc “restorasyonlar” yaratıcı modifikasyonu ile sıklıkla kombine tarihsel bir gerçektir. Örneğin, onun gözetimi altında, Notre Dame temizlenmiş ve restore değil, aynı zamanda kendine özgü üçüncü kulesi (bir tür kazanıyor, “updated” değil sadece Flèche diğer küçük değişikliklere ek olarak).Onun en ünlü restorasyonların başka, ortaçağ müstahkem kasaba Carcassonne , benzer pek çok duvarın her biri aslında kuzey Fransa’nın daha tipik sivri çatıları dizi kuleleri üstünde kazanıyor, geliştirilmiş oldu.

Aynı zamanda, kültürel atmosferde İkinci İmparatorluk teoride mutlaka pratikte seyreltilmiş oldu: Viollet-le-Duc, bir Gotik sağlanan reliquary bir kalıntı için Dikenler taç 1862 yılında Notre-Dame ve henüz Napoleon III de devreye 14. yüzyıl Gotik tarzda Viollet-le-Duc, (Sergi 1965) adlı lüks bir şekilde döşenmiş demiryolu taşıma için tasarımlar.

Onun restorasyonlar arasında yer aldı:

Kiliseler
St Mary Magdalene Basilica içinde Vézelay
St Martin Clamecy
Notre-Dame Paris
Sainte-Chapelle (altında Paris’te Félix Duban )
St Denis Bazilikası Paris yakınlarındaki
St Louis Poissy’dan
Notre-Dame Semur-en-Auxois
Aziz Nazarius ve St Celsus Bazilikası içinde Carcasonne
Aziz Sernin Basilica de Toulouse
Notre-Dame de Lausanne (İsviçre)
Belediye binaları
Saint-Antonin-Noble-Val
Narbonne
Kaleler:
Château de Roquetaillade Bordo,
Château de Pierrefonds
Müstahkem şehir Carcassonne
Château de Coucy
Antoing Belçika
Château de Vincennes , Paris
Restorasyonu Château de Pierrefonds için Viollet-le-Duc tarafından yeniden yorumlandı, Napoleon III , 1870 yılında İmparator kalkış tarafından kesildi.



Tarihi koruma üzerine etkisi



Temel müdahale teorileri tarihi korunması aslında geçmişte var asla. şeyi yaratan bir “restorasyon” karşı statükonun tutma düalizmi çerçeveli John Ruskin , eski anlamda güçlü bir savunucusu iken, onun çağdaş, Viollet -le-Duc, ikincisi örneğin savundu. Viollet-le-Duc restorasyon olduğunu yazdı “aslında gerçekte herhangi bir zamanda var olmuş asla bitmiş bir devlet yeniden kurmak için araçlar [bina].” [ 1 ] tarafından istihdam restorasyon tipi Viollet-le- Duc, olarak İngilizce formda Victorian restorasyon tarafından kınamış olan John Ruskin gibi “hayır kalıntıları elde edilebilir dışarı olan bir imha:. tahrip şey yanlış açıklama ile birlikte bir yıkım” [ 2 ]

Restorasyon bir bina veya manzara için kabul edilirken, bu argüman hala güncel bir tanesidir. Bir bina, bilgi ve yaş değeri tarihin katmanlarını kaldırarak da yeniden asla hangi kaldırılır. Ancak, Viollet-le-Duc de yaptığı gibi, bir binaya özellikler ekleyerek, modern izleyicilere daha çekici olabilir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top