LG G3, Galaxy S5′ten çok daha fazla satıyor! (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
21
Kredi
0
Akıllı telefon pazarı tuhaf bir biçimde gelişiyor ve değişiyor. Mobil pazarı tamamen absorbe eden Qualcomm Şubat ayında yapılan Dünya Mobil Kongresinde 64 bit Snapdragon 805 yonga setinin Mayı sayı içinde hazır olacağıı ve üreticilere dağıtılmaya başlanacağını açıklamıştı. Mayıs geçti Haziran ayına geldik ama Qualcomm tarafından en ufak bir duyuru bu konuda gelmedi.
Firmalar Qualcomm’a biraz yavaş demiş olabilirler diye düşünmekteyiz. arkası arkasıya tanıtılan işlemciler büyük bir heyecan yaratsa da üreticilerin bu işlemcileri telefonlarına 3 günde port etmeleri mümkün olmuyor. Öncelkle bir mobil işlemcinin konuşma, mesajlaşma ve internet performansı konusunda tüm dünyadaki operatörler tarafından test edilmesi gerekiyor ki bu ttahmin edebilirsiniz ki oldukça uzun bir süreç. Bundan dolayı Snapdragon 805 ve 810 işlemcilerinin kısa vadede gelmeleri pek mümkün görünmüyor. Evet bu işlemciler hazır ama üreticiler henüz Snapdragon 801′in ekmeğini tam olarak yiyemedi.

Xperia Z2, Galaxy S5, LG G3 ve HTC One M8′de kullanılan işlemciler aşağı yukarı aynıyken ve daha bu telefonların yarısı ortaya çıkmamışken yeni nesil bir yonga setinin tanıtılarak telefon alıcılarında hayal kırıklığı yaşatmaları günün sonunda kimse için iyi bir karar olmayacaktır.

Bu kadar laftan sonra gelelim haberimize; LG G3 anavatanı Güney Kore’de satışa sunuldu. İlk gün satışlarının Galaxy S5′e göre tam 3 kat daha fazla gerçekleştiği ise ortadaki tek gerçek gibi görünüyor. Galaxy S5 lansman sonrası günde 7000 ile 8000 arasında satış yaparken LG G3 aynı süreci 25000 satış rakamlarında geçti.

LG G3 birçok anlamda yılın telefonu olmaya aday bir cihaz oldu. Yarın lansmanı yapılacak olan Xperia Z2 ise yine bu yılın telefonu olmaya aday. Bu satış rakamlarının ülkemizdeki yansımasını ise oldukça merak etmekteyiz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top