Linkedin'in İş Yaşamınızdaki Rolü (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Profesyonellerin sosyal ağı olarak bilinen linkedin’in iş yaşamınızdaki yeri son yıllarda oldukça fazla olmaktadır. 10 yıl öncesinde basit bir site olarak kurulmasına rağmen zaman içerisinde profesyonel kariyer hedefleyen insanların kişisel profillerini oluşturdukları ve iş hayatlarına dair bilgileri paylaştıkları ve bağlantı kurmak istedikleri kişileri bulabildiği bir platform haline geldi. Bunların yanı sıra iş bulma sitelerinin yaptığı gibi iş arayanlar ile elemana ihtiyacı olan profesyonel kişileri bir araya getirmeyi de başardı. Önceleri iş bulma siteleri için kaynak vazifesi görürken şimdilerde iş bulmak isteyen kişiler ve eğitimli personele ihtiyaç duyan şirketler için oldukça rağbet görür oldu.

Son gelişmelerin ışığında Linkedin’ in iş yaşamınızdaki yeri daha fazla önem kazanmış ve profesyonel iş yaşamı ve kariyer planları için oldukça ilgi çekici bir ortam halini almıştır. 225 milyon kullanıcısı ile 1 milyon dolarlık bir sistem olan Linkedin, 2003 yılında resmi açılışını ilan ederken bu kadar 10 yıl içerisinde bu kadar çok büyüyeceğini düşünmemişti herhalde.

Eğer profesyonel bir iş yaşamınız ve kariyer hedefleriniz varsa Linkedin’ in iş yaşamınızdaki yeri büyük olmalıdır. Bir kurum veya personel, bilgilerini milyonların kullandığı ağda paylaştığında en azından benzer pozisyonlarda binlerce kişiyle bağlantı kurabilecek ya da yeni işi için görüşmeler yapabilecektir. Linkedin, sosyal medya ve internet sitelerinin dışında profesyonel olarak çalışma hayatına atılmış bireylerin bağlantılar kurduğu bir ağ olmaktadır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top