NettaCompany - Enflasyonla Topyekün Mücadele #TürkiyeKazanacak (1 İzleyici)

NettaSatis

Üye
Katıldı
Mesajlar
18
Kredi
0
enflasyonilemucadele.jpg




Türkiye’nin 2019-2021 yılları arasını kapsayan, ekonomide iş planını ortaya koyan Yeni Ekonomi Programı’nda, temel politikaların kurgulandığı alanların başında Enflasyon ile Mücadele gelmektedir.
Özellikle son dönemde kurda meydana gelen spekülatif artışlar sonucu fiyatlamalarda yaşanan yukarı yönlü gidiş, yüksek enflasyona neden olmuştur.
Gelinen durum, sadece kamu kurumları ya da bakanlıkların mücadelesinin ötesinde, Enflasyonla Topyekun Mücadele ihtiyacını doğurmuştur.
Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde başarıya ulaşması için kamu öncülüğünde başlatılan bu program, özel sektörün gönüllülük esasına dayalı desteğini hedeflemektedir.
Bu kapsamda, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalardan beklenti, ürün ve hizmetlerde yıl sonuna kadar yüzde 10 asgari indirim taahhüdü vermeleridir.
Tüm sektörlerdeki firma ve markaların desteklerinin yanı sıra, bankalar ve kamu da iki önemli uygulama ile sürece katkı sağlayacaktır.
1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bankalar, yüksek faizle kullandırılmış olan kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirim uygulayacaktır.
Diğer bir katkı da, 2018’in son üç ayında bekleyen KDV iadelerinin ödenme sürecinin hızlandırılması olacaktır. 2019 yılı başlarından itibaren, iade başvuru tarihini takiben 10 iş günü içinde iade talebinin %50’si, incelemenin bitmesini beklemeden mükellefe ödenecek.





Detaylı Bilgi İçin : https://goo.gl/QM5rfK
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top