"Niche" ne demektir? Avantajları nelerdir? Niche kelimeler nasıl bulunur? (1 İzleyici)

BlackPearl

Üye
Üye
Katıldı
Mesajlar
17
Kredi
0
Niche Nedir?

Niche, kelime anlamı olarak “heykel“ veya benzeri “duvarda açılan oyuk, hücre, mevki, uygun yer” anlamına gelir. “Niş” olarak okunur. Eylem olarak ise “hücreye yerleştirmek, uygun yere koymak” anlamlarını da karşılar. WEB dünyasında ise bu kelimeye SEO araştırmalarına karşılaşırız. Nokta atışı yapabilecek, belirli alanları ifade eden anahtar kelimelere 'niche kelimeler' diyebiliriz.


Avantajları Nelerdir?

Niche kelimelerin amacı sitenizi SEO bakımından güçlendirmektir. Bilindiği gibi internet dünyası hayatımızdaki en çok rekabetin yaşandığı bir ortamdır. Arama motorlarındaki en üst noktada bulunmak her Webmaster 'ın amaçlarından biridir. Niche kelimeler sayesinde bu amaçlarımızı gerçekleştirmeye çalışacağız. Ayrıca 'Niche Kelimeler' Youtube kanalınızın hit sağlamasına yardımcı olur.


Niche Kelimeler Nasıl Bulunabilir?

Niche kelimeler keşfetmek için hayal gücünüzü kullanmak yeterli olacaktır. Siteniz için hitap ettiğiniz kişiler ne gibi aramalar yapabilir, hangi anahtar kelimeleri kullanarak yapılan aramalarda sitenizin bulunması gerekir? Bu soruların cevabını bulup sitenize yansıtmanız gerekecektir. ( Bu arada GOOGLE akıllı bir sistem kullanmaktadır. Aklınıza gelen her kelimeyi sitenize ekleyip yükselmeyi düşünmeyin. Sitenizin içeriğine uygun keywords ler bulmalısınız. Her kelime için sizi çıkarması neredeyse imkansız :D )



Sonuç olarak hitap edeceğiniz kişileri tanımak onları uygun kavramlara sitenizde yer vermek yükselmeniz için oldukça faydalı olacaktır.​
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Youtube kanallarinin hit yapmasini isteyenler icin niche kelimeler cok isine yarar
 

BlackPearl

Üye
Üye
Katıldı
Mesajlar
17
Kredi
0

Bu konuyı kimler okuyor

Top