Orijinal Galaxy Gear, Tizen İşletim Sistemine Güncellendi (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
21
Kredi
0
Samsung’un geçtiğimiz yıl IFA Fuarı’nda Galaxy Note 3 ile birlikte duyurduğu ve Güney Koreli üretici giyebilir teknolojik ürünler platformunda temsil eden ilk cihaz olan Android tabanlı Galaxy Gear akıllı saat için yeni bir güncelleme yayınlandı. Samsung söz konusu akıllı saat için belirli aralıkla güncellemeler yayınladı fakat bu defa ki güncelleme birinci nesil Galaxy Gear’e Tizen işletim sistemini getiriyor.
Akıllı saat için yayınlanan 2.2.0 yapı numarasına sahip güncelleme işletim sistemini kökten değiştirirken, altyapıdaki bu önemli değişikliği muhtemelen kullanıcılar fark etmeyecektir, zira akıllı saatin arayüzü aynı kalıyor. Yayınlanan güncellemeyle birlikte Galaxy Gear, Tizen işletim sistemli Gear 2 ve Gear Neo ile aynı yazılımsal içeriklere sahip oldu. Gear 2 ve Gear 2 Neo’da yer alan kalp hızını ölçme özelliği gibi donanımsal özelliklerin ise güncelleme kapsamında yer almadığını belirtelim.

Android tabanlı Galaxy Gear’in Tizen işletim sistemine geçmesiyle birlikte akıllı saat kullanıcılar bir hayli dillendirdiği yazılımsal sorunlardan kurtuluyor. Güncelleme neticesinde pil ömrü iki günü bulan Galaxy Gear için yeni güncelleme ayrıca saatin hafızasında yer alan şarkıları çalabilecek bir müzik çalar uygulaması getiriyor. Ekrana tıklama kısayollarının özelleştirilmesi, sesli komutla kameranın kontrol edilmesi ve performans iyileştirmesi güncelleme kapsamında yer alan diğer yenilikler oldu.

Kies yardımıyla ya da şebeke üzerinden yüklenilen güncelleme öncesi akıllı saatte yer alan önemli verilerinizi yedeklemenizi öneririz, zira güncelleme Galaxy Gear’deki tüm bilgileri sıfırlıyor. Güncelleme sonrası kimi uygulamaların çalışmadığını görebilirsiniz, bunun için söz konusu uygulamanın geliştirici tarafından Tizen işletim sistemine uyarlanmasını beklemeniz gerekecek.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top