Pinterest Nedir? (2 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
762
Ülkemizde yavaş yavaş kullanıcı sayısının arttığı görülen ve sık sık adı geçmeye başlayan Pinterest nedir? Ne işe yarar?
Pinterest artık daha sık ziyaret edilen siteler içerisine girdi. En azından arkadaşlarınızın paylaşımlarından takip ettiğiniz ve adına aşina olduğunuz bir site olmayı başardı.

Pinterest nedir?
Pinterest görsel ağırlık bir sosyal paylaşım sitesidir. Facebook, Twitter ve popüler Instagram sürekli paylaşım ve beğeni ile çevrenizle etkileşime geçebiliyorsunuz.
Açıldığı günden beri özellikle ülkemizde gitgide yaygınlaşmaya başlayan bu site ismini Pin ve interest sözcüklerinden alıyor. Başka Bir Deyişle alaka alanlarınıza uygun görselleri oluşturduğunuz panolarınıza iğneleyebiliyorsunuz.

Pinterest nasıl kullanılır?
Öncelikle kısa bir azalık harekâtı yapmanız gerekiyor. Sosyal medya olarak Facebook hesabınız ile de siteye giriş yapabiliyorsunuz. Size oluşturulan profilden kendi zevkinize göre panolar
oluşturarak beğendiğiniz görselleri panonuza iğneleyebiliyorsunuz.

Arkadaşlarınızı ve yakın çevrenizi takip edebiliyor ya da panosunu beğendiğiniz kişileri takibe alabiliyorsunuz.

Pinterest nedir Ne işe yarar


"Pin"lemek nedir?
Pinterest'e giriş yaptıktan sonra beğendiğiniz görseli kendi panonuza almanız için yapılan işlem olarak tanımlayabiliriz. İşlem beğendiğiniz görseli kendi profilinizde oluşturduğunuz panoya görseli ekleyebilmek. Görselin yanında kırmızı renkte "Pin it" butonu ile bu işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yeni ilgi alanlarınıza uygun şekilde panolar oluşturarak profilinizin düzenleyebiliyorsunuz. Profilinizde oluşturduğunuz panoları, görselleri arkadaşlarınızla ve takipçilerinizle de paylaşabiliyorsunuz.

Pinterest'i kullanma ipuçları
Siteye giriş yaptığınızda yukarda yer alan arama butonu ile ilginizi çekecek konuları arayarak panolarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kendiniz de beğendiğiniz görselleri dış sitelerden ya da siteye yükleyerek çevreniz ile paylaşabilirsiniz.

Türkçe dil desteği olan Pinterest'e sadece bilgisayardan değil akıllı telefon ve tablettlerden de uygulamayı indirerek giriş yapabiliyorsunuz.
 
Katıldı
Mesajlar
3
Yaşadığın yer
İstanbul, Türkiye
Kredi
0
Gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanıyorum. Gayet işlevsel bir sistem.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top