(Resimli Anlatım) Php Kurulumu (1 İzleyici)

Windows7

Üye
Katıldı
Mesajlar
149
Kredi
0
Php işletim sistemine kurum sırasında Apache,Php ve Mysql olarak üç ayrı bölümde kurulur. Fakat Windows kullanıcıları için kolay kurulum paketleri vardır. Aşağıdaki yazılımları indirerek çok kısa sürede Php kurulumu yapabilirsiniz. Her bir program kendi setup paketine sahip olduğu için fazla uğraşmanıza gerek kalmaz. Özellikle php´yi yeni öğrenenler için çok faydalı olacaktır.

WAMP Server
http://www.wampserver.com/en/download.php


Windows için Wamp indirip server kurabilirsiniz. Php 5 kullanan oldukça güncel bir yazılımdır.Programı indirdikten sonra Next seçeneklerine tıklayıp kurulumu bitirin.


Kurulum bittiğinde C:/Wamp klasörünü açıp bakabilirsiniz. klasör içinde C:/Wamp/www klasörü bizim web sayfamızı temsil eden klasör olacaktır. yaptığınız Php dosyalarını denemek için buraya atmanız yeterli.

Wamp programını başlattan çalıştırdıktan sonra başlat çubuğunun sağında sistem ikonunda yeni bir işaret göreceksiniz. "Start All Services" diyerek Php sunucuyu başlatabilirsiniz.


wamp.gif


buna tıklayınca Languages-Türkçe diyerek dilini değiştirebilirsiniz. 2-3 saniye sonra program türkçe olacaktır. Tekrar tıklayıp bütün servisleri başlat derseniz Php dosyalarınız denenmeye hazır demektir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top