SEO Sürecinde İşinize Yarayacak SEO Araçları (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
36
Kredi
0
SEO Sürecinde İşinize Yarayacak SEO Araçları

Arama motorları web sitelerin en büyük trafik kaynağıdır. Site sahipleri arama motorları sayesinde kullanıcılara daha kolay ulaşmaktadır. Ancak arama motorlarında web sitelerin daha kolay ulaşılabilir ve bulunabilir olması için web sitelerin arama motorlarına uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir. Özellikle Google başta olmak üzere diğer tüm arama motorları belirli bir algoritma yapısına sahiptir. Bundan dolayı web site sahiplerinin arama motorlarının bu algoritma yapılarını bilmeleri ve yapılan güncellemeleri yakından takip etmeleri çok önemlidir.

Web sitelerin arama motorlarına uyumlu hale getirilmesi için yapılması gereken birçok SEO çalışması mevcuttur. Bir web sitesinin SEO çalışmaları bakımından ne gibi eksikliklerinin bulunduğunun bilinmesi de bu bakımdan çok önemlidir. Site sahiplerinin işlerini kolaylaştırması açısından birçok ücretli ve ücretsiz SEO aracı bulunmaktadır. Bu SEO araçları sayesinde web sitelerinin ne gibi eksiklerinin olduğunun tespit edilmesi de çok kolaydır. Şimdi SEO çalışmalarınızı kolaylaştıracak ve SEO çalışmalarınızda sizlere yardımcı olacak, ücretli ve ücretsiz SEO araçlarının neler olduğu ve ne işe yaradıklarına bir göz atalım.

Site Analiz Araçları

Woorank

woorank.jpg


Woorank, online ve ücretsiz bir şekilde site incelemeleri için kullanılan bir SEO aracıdır. Woorank ile web sitelerin alt yapıları detaylı bir şekilde incelenebilmektedir. SEO çalışmalarında etkisi bulunan önemli kriterleri baz alarak site incelemesi yapılmasına imkan veren Woorank, sitenin mevcut durumunu ve geleceğe yönelik yapılması gerekenleri sizlere sunmaktadır. Woorank analiz aracının ücretsiz olan versiyonunda, site 40 farklı SEO kriterine göre incelenebilmektedir. https://www.woorank.com adresi üzerinden sitenizin SEO analizini yapabilirsiniz.

Searchmetrics

searchmetrics-stratejikseo.jpg


Searchmetrics, sitenizin SEO açısından genel durumunu sorgulayabileceğiniz ve eksikliklerinizi öğrenebileceğiniz kapsamlı bir site SEO analiz aracıdır. Searchmetrics, hem teknik hem de içerik optimizasyonu bakımından ayrıntılı bir analiz yapabilmesiyle ön plana çıkmaktadır. Searchmetrics ile temel olarak; anahtar kelime araştırmaları, arama motoru sıralaması, URL yapısının incelenmesi, genel site analizi, rakip site analizleri ve benzeri daha birçok kritere göre analiz yapabilirsiniz. Ücretli olarak kullanabileceğiniz Searchmetrics analiz aracına http://www.searchmetrics.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Raven Tools

raven.jpg


Raven Tools ile SEO çalışmalarını, içerikleri, reklam ve sosyal medya verilerini tek bir panelden yönetebilme imkanınız vardır. Raven Tools, site içi SEO uyumluluğunu, backlink durumunu, içeriklerin SEO uyumluluğunu, anahtar kelime analizi ve benzeri birçok SEO kriterini test edebilmenize imkan veren araca sahiptir. Raven Tools analiz aracına https://raventools.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

SEMRUSH

semrush.jpg


SEMRush, en eski SEO araçlarından bir tanesidir. SEMRush ile özellikle rakip sitelerin, site dışı analizlerini yapabilirsiniz. SEMRush, özellikle anahtar kelime analizi konusunda oldukça iyi bir araçtır. Anahtar kelime analizi haricinde backlink analizi, adwords aracı, site içi SEO aracı gibi imkanlarda sunmaktadır. SemRush analiz aracına https://www.semrush.com adresinden erişebilirsiniz.

Seo SiteCheckup

seosite.jpg


Seo SiteCheckup, en iyi SEO analiz araçlarından biridir. Oldukça faydalı analizler yapan Seo SiteCheckup, yaptığı analiz sonuçlarını güzel bir şekilde raporlamaktadır. Seo SiteCheckup, daha çok site içi SEO analizlerine odaklıdır. Ancak bununla beraber backlink analizleri, sosyal medya aktiviteleri ve benzeri birçok farklı açıdan da analiz gerçekleştirebilirsiniz. Seo SiteCheckup raporladığı analiz sonuçlarını ayrıca pdf haline dönüştürerek kullanıcı kolaylığı sağlamaktadır. Sizde sitenizin checkup analizini http://seositecheckup.com adresi üzerinden yapabilirsiniz.

Seoceros

seoceos.jpg


Seoceros, web sitesini genel itibariyle SEO uyumluluğu açısından analiz etmeye yarayan bir araçtır. Seoceros ile site içi SEO uyumluluğunu, anahtar kelime yapısını, H etiketlerini, site içeriklerinin SEO uyumluluğunu ve benzeri birçok kriteri analiz etme imkanı vardır. https://seoceros.com site adresinden SEO analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Cognitive SEO

cognitive.jpg


Cognitive SEO, site genelini SEO bakımından analiz edebilmeye imkan vermesiyle beraber link araştırması ve site link dağılımı konusunda oldukça başarılı ve kaliteli bir SEO aracıdır. Adeta bir backlink yönetim aracıdır. Oldukça basit bir kullanıcı ara yüzüne sahiptir. Kendi siteniz ile beraber rakip siteleri de inceleme imkanı vermektedir. Cognitive SEO, anlık olarak linklerin kontrol edilmesini ve raporlanmasını sunmaktadır. Cognitive SEO aracına http://cognitiveseo.com/ adresinden erişebilirsiniz.

Deep Crawl

deepcrawl.jpg


Deep Crawl, web sitesinin tüm sayfalarını SEO bakımından analiz yapmaktadır. Anahtar kelime analizleri, içerik analizleri, URL yapısının analizleri ve benzeri birçok kriteri değerlendirmenize yardımcı olmaktadır. Ayrıca Deep Crawl sayfalarınızın indexlenmesi amacıyla da faydalı bir araçtır. Deep Crawl SEO aracı ile sitenizin analizlerini gerçekleştirmek için https://www.deepcrawl.com/ sitesiniz ziyaret edebilirsiniz.

SpyFu

spyfu.jpg


SpyFu, ile web sitelerin genel SEO değerlendirmesi yapılabilmektedir. Siteyi anahtar kelime bakımından oldukça detaylı analiz edebilme şansı bulunmaktadır. Özellikle SpyFu özellikle rakiplerin anahtar kelime çalışmaları ile ilgili bilgilerin elde edilebileceği bir sistemdir. https://www.spyfu.com/ adresinden sizde SEO analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Link Analiz Araçları

Yukarıda verdiğimiz ve açıklamasını yaptığımız araçlar üzerinden de link analizi yapılabilmektedir. Ancak şimdi Ahrefs ve Moz dışında otoriter olan ve link analizinde çok iyi performans gösteren diğer araçları inceleyeceğiz.

Majestic

majestic.jpg


Majestic, profesyonel bir link inceleme aracıdır. Majestic aracının belirli özelliklerini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Tam bir randıman almak istiyorsanız ise ücretli olarak kullanmanız daha mantıklıdır. Majestic SEO aracı ile sitenizin kaç adet link aldığı, nerelerden aldığı, hangi sayfalarınıza link alındığı, bu linklerin tahmini trafik getirisi, yeni linkler, kayıp linkler ve benzeri birçok bilgiyi edinme şansınız vardır. Tabiri yerindeyse Majestic tam bir backlink aracıdır. Majestic ile rakiplerinizin veya linklerini incelemek istediğiniz herhangi bir sitenin güncel durumunu da takip edebilirsiniz. Majestic aracına https://majestic.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Link Research Tools (LRT)

linksearchtool.jpg


LRT, geliştirmiş olduğu Link Detox algoritması sayesinde rakipleri arasında kısa sürede adını duyurmayı başaran bir analiz aracı olmuştur. LRT aracı sayesinde link analizlerinizi çeşitli açılardan yapabilmenin yanında en büyük özelliği sitenizin aldığı zararlı linkleri başarılı bir şekilde analiz etmesidir. Bu özelliklerinin haricinde LRT sunmuş olduğu 20 farklı otoriter araç ile sitenizde derin analizler yapabilmenize imkan vermektedir. LRT’nin diğer araçları ile site içi SOE analizleri, rakip analizleri ve benzeri birçok analiz gerçekleştirebilirsiniz. http://www.linkresearchtools.com/ adresinden LRT’ye ulaşabilir ve analizlerinizi yapabilirsiniz.

Ahrefs

ahrefs.jpg


Rusya merkezli olan Ahrefs SEO aracı 2012 yılından bu yana kullanılmaktadır. Ahresf, link analizleri ile özdeşleşmiş olan otoriter bir araçtır. Bu araç sayesinde backlink analizleri ve kelime araştırması yapabilirsiniz. Sitenize link veren IP grubundan, adres uzantısına kadar kapsamlı bir rapor almanıza imkan tanımaktadır. Kendi site analizleriniz haricinde, link profillerini karşılaştırarak, rakip analizleri yapma imkanınız da vardır. Ahrefs’in ücretsiz versiyonunda, günde beş adet sorgulama yapabilme imkanınız vardır. Ancak full kapsamlı bir analiz için ücretli versiyonundan faydalanmanız gerekmektedir. Ahrefs’e https://ahrefs.com/ adresi üzerinden erişebilirsiniz.

Not: Yazının devamına aşağıdaki kaynak link üzerinden ulaşarak daha fazla SEO aracı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak: SEO Sürecinde İşinize Yarayacak SEO Araçları
 

aksaak

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
teşekkürler kardeşim fazlaca faydalandım.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top