SEO Uyumlu İçerik Nasıl Oluşturulur? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
36
Kredi
0
SEO Uyumlu İçerik Oluşturma

İnternet kullanım oranlarının günden güne artarak devam etmesi, web site sahiplerinin kullanıcılara ulaşmasını da kolaylaştırmaktadır. Ancak bu söylendiği kadar kolay bir durum değildir. Çünkü arama motorlarında bulunabilir olmak için arama motorlarının algoritma sistemlerine uygun olarak hareket etmek gerekir. Bunu sağlamanın yolu da SEO çalışmalarından geçmektedir.

SEO çalışmaları açısından birçok önemli faktör vardır. Bunlardan bir tanesi de SEO uyumlu kaliteli içerik üretimidir. SEO uyumlu içerik üretmek arama motorları açısından çok önemlidir. Hatta Google Arama Kalitesi uzmanı Andrey Lipattsev, Google sıralamalarına etki eden üç önemli faktörün neler olduğu konusunda bir açıklama yapmıştır. Açıklamasında bu üç faktörden birinin de içerik kalitesi olduğunu belirtmiştir.

seo-uyumlu-icerik-yazma.jpg


Arama motorları, kullanıcılara web sitelerde yer alan en doğru ve en kaliteli içeriği en kısa sürede ulaştırabilmeyi hedeflemektedir. Bu da SEO uyumlu kaliteli içerik üretmenin ne kadar önemli olduğunu belirtmektedir. Peki, SEO uyumlu kaliteli içeriğe sahip olmak için nelere dikkat edilmelidir?

SEO Uyumlu İçerik Oluşturmak İçin Özgün İçerik Üretin

Sitenizde barındıracağınız içeriklerin özgün olması, SEO uyumlu içerik kriterleri açısından şüphesiz en önemlilerindendir. Bir konu hakkında sitenizde yer vereceğiniz içeriğin başka bir siteden alınmış olmaması gerekir. Bir başka kaynakta yer alan içeriği aynı şekilde kopyalayıp, kendi sitenizde yayınlarsın ‘spam’ içerik oluşturmuş olursunuz. Sitenizde yer vereceğiniz içeriğin konusu, daha önce başka kaynaklarda yer almış olabilir. Burada önemli olan, o içeriği kendi araştırmalarınız ve kendi cümleleriniz ile oluşturmanızdır. Böylelikle özgünlüğü yakalayabilirsiniz. Ayrıca şunu kesinlikle unutmayın; Google kopya içerik barındıran sitelerin tespit edilmesi durumunda sıralamalarını düşürmektedir.

SEO Uyumlu İçerik Oluştururken Kullanıcının Kolay Ulaşmasını Sağlayın

Oluşturacağınız içeriğin, kullanıcılar tarafından kolay ulaşılabilir olmasına özen gösterin. Bunu da içeriğiniz için seçeceğiniz doğru anahtar kelimeler ile başarabilirsiniz. Kullanıcının o içeriği nasıl ve ne şekilde arayabileceğini en iyi şekilde tahmin etmelisiniz. Bu yüzden içeriğinizi rastgele anahtar kelimeler ile değil, kullanıcıların arama alışkanlıklarına yönelik, mantıklı anahtar kelimeler ile desteklemelisiniz. Bu sayede kullanıcıların içeriğe ulaşarak ilk görevi tamamlamalarına, ardından da ikinci görev olarak içeriği okumalarına imkan verirsiniz.

SEO Uyumlu İçeriğin Bütünlük Oluşturması Gerekir

Oluşturduğunuz içerikteki tüm parçalar birbiri ile alakalı olarak bir bütünlük oluşturmalıdır. Yani içeriğinizin konusuyla; kullanılan etiketler, başlıklar, meta açıklamaları, görseller bir uyumluluk ve bütünlük teşkil etmelidir. Özellikle içeriğinizin başlığı, doğrudan konuyla alakalı olmalıdır. Ayrıca içeriğinizin uzunluğuna göre de anahtar kelime yoğunluğunuzu orantılı olarak ayarlamanız gerekmektedir.

seo-uyumlu-icerik-olusturma.jpg


SEO Uyumlu İçerikte Başlık Kullanımına Dikkat Edilmelidir

Konu başlık seçimi, içeriğin can damarlarındandır. Kullanıcı tarafından dikkati ilk çeken unsur başlıktır. Bu yüzden içeriğinize ait başlığı etkili ve kaliteli bir şekilde oluşturmalısınız. Ancak sırf dikkat çekmek için konu ile alakasız bir başlık kullanmamalısınız. Bazı yazılarda bu tip durumlarla karşılaşmak mümkündür. Ancak Google’ın bu durumu algılaması çokta zor değildir. bunun dışında, yazı başlığınızın içerik ile ilgisiz olduğunun anlaşılması, kullanıcıların sitenizden ayrılmasına da sebep olacaktır. Bu yüzden bu tip durumlardan kaçınılmalıdır. İçeriğinizde kullanacağınız başlığın en az üç en fazla 5 kelimeden oluşmasına özen gösterin. Başlığınızın toplam karakter sayısı da –boşluklar dahil- 60 karakteri geçmemelidir. Bir başka önemli noktada, anahtar kelimenizin başlık içerisinde geçmesine önem verin.

SEO Uyumlu İçerik Oluştururken Anahtar Kelime Dağılımına Dikkat Edin

Yeni oluşturulacak bir içerikteki anahtar kelime yoğunluğuna ve dağılımına dikkat edilmelidir. Belirlenen anahtar kelimeler sayıya göre, yazının içerisine orantılı bir şekilde dağıtılmalıdır. Anahtar kelimelerin kullanım oranı, bir metin içerisindeki toplam kelimelerin %5’ini geçmemelidir. Anahtar kelimeleriniz yazı içerisindeki tüm paragraflara dağıtılmalıdır. Ayrıca içeriğinizin ilk 100 kelimesi içerisinde yani ilk paragrafında anahtar kelimenizi kesinlikle kullanmalısınız.

Heading Etiketleri SEO Uyumlu İçerikler İçin Önemlidir

Oluşturacağınız içerikte, anahtar kelimelerinizin önem sırasına göre makale başlığı ve alt başlıklar kullanın. Kullanacağınız alt başlıkları H etiketleri ile kullanmanız artı bir değer oluşturacaktır. H etiketleri genel olarak H1 ve H4 başlık etiketleri olarak kullanılmaktadır. H etiketlerini kullanırken oluşturacağınız başlıklarda anahtar kelimelerinizi barındırın. Ayrıca bu başlıkları önem sırasına göre sıralayın. En önemli gördüğünüzü ilk sırada H1 etiketi ile kullanın. Her içerikte bir adet H1 başlık etiketi kullanılmalıdır. Kullanılacak bu H1 o içeriğin başlığı olmalıdır.

SEO Uyumlu İçeriğinizi Görsellerle Zenginleştirin

Yazı içerisinde görsel kullanımı hem kullanıcılar açısından hem de arama motorları açısından faydalıdır. Kullanıcıların yazıyı okurken sıkılmalarını engellemek amacıyla, içeriğin belirli yerlerine görseller yerleştirmek önemlidir. Bu yazınızı tekdüzelikten kurtararak, yazıya bir hareketlilik katacaktır. Ancak yazı içerisine yerleştirdiğiniz görselleri SEO’ya uygun olarak oluşturmalısınız. Öncelikle yazınıza eklediğiniz görsel konunuzla alakalı olmalıdır. Fotoğrafı yüklerken, resmin alt açıklamasını mutlaka oluşturmalısınız. Alt açıklamayı, içerisinde anahtar kelimelerinizin geçeceği şekilde doldurmalısınız. Görsel ismini belirlerken, yazınız ile alakalı isimlendirmeniz gerekir. Çünkü görsel ismi ve alt açıklamadaki anahtar kelimeler, konuyla ilgili görsel aramalarda sizin bulunmanızı sağlayacaktır.

seo-uyumlu-icerik-nasil-yazilir.jpg


SEO Uyumlu İçerik İçin URL Yapısı Önemlidir

Oluşturacağınız içeriğin URL yapısı SEO açısından önemlidir. İçerik konunuz ile uyumlu, anlamlı bir URL oluşturmanız gerekmektedir. Oluşturacağınız URL’de kesinlikle anahtar kelimeniz yer almalıdır ve çok uzun olmamalıdır. Eğer siz URL’yi düzenlemezseniz, sistem sayılardan, harflerden, karakterlerden oluşan otomatik bir URL oluşturacaktır. Bu da sayfanızım arama motorları tarafından adha geç ve güç anlaşılmasını sağlar. Bu yüzden URL’yi içeriğiniz ile ilgili, anlamlı, kıs ve anahtar kelimenizi içeren bir yapıda siz kendiniz oluşturun. Örneğin, bu yazının konusu SEO uyumlu içerik. Bu yazının sayfa URL’si de “stratejikseo.com/seo-uyumlu-icerik†olmalıdır. Böylelikle URL anlam kazanmış ve SEO açısından faydalı olacaktır.

SEO Uyumlu İçerik Oluştururken Yazım ve İmlaya Özen Gösterin

Bir içerik oluştururken; o içeriğin akıcılığına, yazım ve imla kurallarına özen gösterin. Sonuçta hiçbir kullanıcı dili kötü, yazım yanlışlarıyla dolu ve anlaşılması güç bir metni okumak istemez. Böyle bir içerikle karşılaştığında da o sayfayı hemen terk eder. Ayrıca oluşturacağınız yazı içerisinde yapılan harf ve karakter yanlışlıkları, arama motorları tarafından da kolayca tespit edilebilmektedir. Bu da o içeriğin ve sitenin üzerinde olumsuz bir durum olarak algılanır. Bunlar haricinde oluşturacağınız içerikte, önemli olan kelimeleri daha iyi vurgulamak adına kalın, italik ve altı çizili olarak verebilirsiniz. Bu o kelimeler bazında yapılan aramalarda içeriğinizin daha üst sıralarda çıkmasını da kolaylaştıracaktır.
 

hdserveriptv

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
19
Kredi
0
teşekkürler yararlı paylaşımınız için
 

aksaak

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
teşekkürler kardeşim fazlaca faydalandım.
 
Katıldı
Mesajlar
8
Kredi
0
güzel bilgi teşekkürler
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top