Trustrank Nedir ? SEO için Önemi ! (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
google-trustrank.jpg

TRUSTRANK SEO’da ezberleri bozan Google’ın geliştirdiği bir algoritmadır. Bu algoritmanın amacı ticari amaçla yapılan SEO çalışmalarında, üst sayfalar için yapılan spam çalışmaları engellemedir. Web sayfaları insanlar tarafından tek tek incelenemeyeceği için bu algoritma geliştirildi.


Hali hazırda bir çok SEO çalışması yapan kişiler, spam teknikler kullanarak web sayfaları üst sıralara taşımaya çalışmaktadır. Google bu algoritma ile spam çalışmaları engelleyip hak eden web sayfalarına “güvenli web sayfası” işareti katıp, hak ettiği değeri gösterecektir.


Bizim Amacımız Ne Olacak !
Biz SEO çalışmalarında’ki en çok önem vereceğimiz konuların başında web sayfamızın “trustrank” değerini yükseltmek olacaktır. Trustrank değerimiz yükseldikçe Google’da güvenilir bir site olarak yavaş yavaş işaretleneceğiz. Bu aşamadan sonra web sayfamız istediğimiz konuma gelecektir.

Peki Trustrank Değerimizi Nasıl Yükselteceğiz ?
Trustrank değerimizi yükseltmemizin tek yolu, doğal bir çalışma yapmamız, özgün ve kimseye benzemememiz geliyor. Şimdi ise maddeler olarak dahada açalım konumuzu ve şunlara dikkat ediniz.

Sitenizin Link Çıkışlarına Dikkat Etmeniz ( Güvenilir Sitelere Link Çıkışı Yapmaya Dikkat edin) gerekir.
Özgün İçeriliğe Önem verin.
Sitenizin alt kısımlarına ve footer bölümüne görünmez veya sürekli tekrar eden (spam) arama motorlarında çıksın diye kelime girmeyin…
Sitenizden Dofollow link çıkışlarını sınırlayın.
Sitenizden daha yüksek Trustrank değeri olan bir siteye kesinlikle link çıkışı yapmayın. Sitenizin Trustrank değeri 5 ise Trustrank’ı 4 olan siteye link çıkışı yapabilirsiniz.
Yukarıdaki tanım apaçık herşeyi ortaya koymaktadır. Webmasterlar’ın ve Seo bilgisi olanların ezberini bozan bir değerlendirme yöntemidir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top