Uploaddan Para Kazanma (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
765
Öncelikle upload sektöründen para kazanmak öyle göründüğü kadar basit değil. Çünkü çok fazla rekabet, birkaç yıl öncesine göre berbat filehostlar ve paylaşacak kaliteli materyal kıtlığı var. Bunun dışında uploaddan para kazanmak isteyen yani uplaoder adayı olarak tanımlayacağım kişide para kazanmak için bazı özellikler bulunması gerekiyor. Bunlar; tecrübe , sabır ve birazda araştırmacılık. Bu etkenlerden dolayı birçok kişi ufak bir hevesle başlayıp, interneti çöplüğe çevirdikten sonra işi bırakıyor.

Şimdi gelelim uploaderlık işine. Öncelikle bu işe başlamadan önce 2 şeyi belirlemeniz gerekiyor. Kullanacağınız filehost veya filehostlar ve paylaşım yapacağınız dosya türü. Filehost olarak ben genelde turbobit kullandım ve kullanıyorum. Çünkü şuanda internette en sağlam filehostlardan biri. 600 sn problemi vs. olmak üzere birçok dezavantajı var. Ancak şuanda kullanılabilecek ve benim tecrübemin en çok olduğu filehost turbobit. Bu yüzden TIKLAYIN bu linkten turbobit e üye oluyoruz. ( Bu benim referans linkim, isteyen konunun altında verdiğim normal linkten de üye olabilir. Ancak emeğe saygı amacıyla ve daha fazla yardım istiyorsanız; bu linkten üye olmanızı tavsiye ederim ) Turbobit'e üye olduktan sonra hesabınızı aktif hale getiriyor ve para kazanmak için ilk adımı tamamlıyoruz.

Şimdi paylaşacağınız dosya türünü belirlemeye geldi. Bunlar oyun, film, müzik, program, adult vs. gibi şeyler olabileceği gibi hayal gücünüze göre indirilme potansiyeli olan herşey olabilir. Eğer çorba gibi herşeyden upload eder ve paylaşmaya çalışırsanız. Hem dosyaları takip etmek zorlaşır hemde dosyalardan verim alamazsınız. Dosya türü olarak ben genelde oyun paylaştım. Ama kafamda teoride iyi kazandıran birkaç tür var ama bunları burada paylaşmayacağım.

Şimdi ilk olarak oyunu ele alalım. Öncelikle pc nizde bulunan 20 - 30 mb lık küçük oyunlarla bu iş yürümez. Oyundan para kazanmak istiyorsanız; CoD , PES, Fifa, DIRT, NFS tarzı popüler oyunlar paylaşmalısınız ve yeni çıkan oyunları takip etmelisiniz. Bu tarz oyunlar çok büyük boyutlu olduğu için genelde ttnet in bize verdiği upload hızıyla bu iş yürümez. Bu noktada ya nalpaguttt gibi hesaplara upload yapan arkadaşlar rica edeceğiz, ya cüzi bir ücret karşılığı upload yaptıracağız. Ya da büüyk düşünüp bir adet VPS alacağız. VPS ne diye soranlar için; VPS nin eminimki uzun birçok tanımı vardır. Ama basitçe, siz bir server kiralıyorsunuz ve bu bir nevi sanal pc görevi görüyor. Çok yüksek hızlarda download ve uplaod yapabiliyorsunuz. Örneğin; birden fazla dosyayı aynı anda 2 - 3 mb/sn hızla uploadediyorsunuz.

İkinci olarak film ve diziyi ele alacağım. Film ve dizi sektörünün püf noktası paylaşacağınız dizi ve ya filmi en kaliteli şekilde en erken yayınlayan olmaktır. Film ve dizi den büyük meblağlar kazanmak için yüksek hitli sitelerde moderatör olmanız lazım. Yada hitli sitelerde normal üyelerin paylaşım alanlarında ve rekabetin tavan yaptığı bu tür yerlerde paylaşım yapabilirsiniz. İşin paylaşım kısmını anlattım ama upload kısmını biraz atladım, çünkü upload işi aynı oyundaki gibi; Ya VPS kiralayacaksınız yada birine upload ettireceksiniz. Ama özellikle yabancı dizilerin boyutları küçük olduğu için ftp yoluyla da upload edebilirsiniz.

Müzik konusunda yazılacak fazla birşey yok. Yine film paylaşımında olduğu gibi erken paylaşmak önemli. Ama özellikle Türkiye de müzik telif hakları biraz sıkılaşmaya başladı. Dikkat edin derim.

Program, alt yazı vs. hakkında pek bir şey diyemeceğim. Orası sizin hayal gücünüze kalmış.


SON OLARAK BAZI PÜF NOKTALAR VE TAVSİYELER:
- Asla ama asla sahte paylaşım yapmayın. Bu itibarınızı 0 a indirir.
- Asla filehostları kandırmaya çalışmayın. Ne kazanırsanız paylaşımlarınızdan gelir, üç kağıtla hiçbir şey kazanılmaz.
- Tecrübe her şeyden değerlidir. Gidip 50 - 60 TL ye upload kitapları almaya kalmayın sakın
- Özellikle film ve dizi paylaşımı yapanlar iyi hit almak için aktif olmak zorundadır. Bir dizinin ilk bölümünü paylaşıp sonra 3 - 4 bölüm sonrasını paylaşmak pek birşey kazandırmaz.
- Forumlarda ayrı ayrı konularınız olsun. Ancak tüm konularınızı barındıran tek bir konunuzda mevcut olsun. Ve o konuyu sık sık kontrol edip, güncel tutun.
- Oyun paylaşıyorsanız konunun içinde serial ve crack, yabancı film dizi paylaşıyorsanız konunun içinde al yazı verin. Böylece insanların sizi tercih etme sebepleri artar.
- KONU BAŞLIKLARINI KISA AMA AÇIKLAYICI TUTUN. Konu içinde serial, altyazı vs. veriyorsanız başlıkta belirtin.

Alıntıdır
 

Atagsx

Üye
Katıldı
Mesajlar
8
Kredi
0
Ayrıca her şeyde olduğu gibi bunda da özgün olmak önemlidir en azından daha önce çok az paylaşılan ve insanların aradığı şeyleri bilmek büyük bir avantaj olur yazıyı okuyan arkadaşlar için ek bilgi.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top