Web Siteniz Nasıl İlgi Çeker? (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
765
Bir site hazırlamak, bir şeyleri paylaşmak ya da işinizi tanıtmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken üç husus vardır. Bu üç hususa dikkat ederek sitenizi hedef kitlenize ulaştırma konusunda yaşayacağınız problemleri en aza indirebilirsiniz.

İyi bir site hazırlamanın kriterleri başlıca sunum, işlevsellik, kullanışlılık olarak belirlenebilir. Her birini kısaca açmak gerekirse; sunum, sitenin görünümü ile ilgili olan kısımdır. Girdiğiniz sitelere dikkatlice bakarsanız, bazı siteler ilk görüşte profesyonel bir izlenim bırakırken bazıları sanki ilkokul çocuğu defteri gibi amatör görüntü sergiler. Bunun için sade bir sunumla, kolay okunan, hedefleri düzgün gösteren bir site hazırlamak gerekir. İkinci kriterimiz işlevsellik ise, sitenizin kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebilme yeteneğidir. Örneğin bir ürün tanıtıyorsanız, o ürünü site üzerinden ayırtabilme hatta kredi kartı ile satın alabilme opsiyonu ekleyerek sitenizi işlevsel hale getirebilirsiniz. Diğer kriterimiz olan kullanışlı bir site ise, yüklemesi kolay olan, hızlı açılan, yazı boyutu uygun, rahat okunup menüler arası rahat gezilebilme imkanı sağlayan bir siteyi ifade eder.

İyi bir site için yapılması gerekenleri kısaca özetlersek, ilk olarak sitenizin amacını anlatın, menülerinizi basitçe hazırlayın, uygun font ve yazı boyutlarını kullanın, çok fazla alışılmadık yazı tiplerinden uzak durun. Cümleler kısa ve anlaşılır olsun. Çok fazla renk eklemeyin, iki üç ana renk ile tasarımınızı bitirmeye çalışın. Tasarımı kendi zevkinize değil, hedef kitlenize göre yapın.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top