Yandex’i Tanıyalım! (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Özellikle farklı TV reklamları ile dikkat çeken Yandex arama motoru, “Türkiye’nin interneti”ne hızlı bir giriş yaptı.

1997’den beri Rusya’da aktif olan Yandex, 2011’de İstanbul’da açtığı ofisi ve Yandex.com.tr Türkçe web sitesi ile Türkiye’ye de adım attı. Şu anda ülkemiz de dahil olmak üzere Yandex’in 4 ülkede merkezleri yer almaktadır. Genel merkezi Rusya’nın başkenti Moskova’da olmak üzere 4 farklı ülkede 3000’den fazla çalışan ile 11 ofisleri bulunmaktadır.
İlerdeki durumu ne olacak bilmiyoruz fakat Google’ın Türkiye’deki kemikleşmiş yapısına rağmen birçok kişinin dikkatini çeken Yandex, arama motoru olma özelliğinin dışında farklı servisleri de ziyaretçilerine sunuyor. Şimdi bu servislerden bazılarını da biraz tanıyalım.

1- Hava Durumu: Hava durumu servisi sizi direk Yandex ana sayfasında karşılıyor. Ayrıca tanıtımlarındaki gibi “Bugün Hava Nasıl?” benzeri, “hava” anahtar kelimesini içeren bir kalıp soru girdiğiniz zaman da beş günlük hava durumunu, “ayrıntılı hava tahmini” butonu ile de on günlük hava durumunu öğrenebilirsiniz. Bu servise direk ulaşabileceğiniz adres ise: hava.yandex.com.tr

2- Yandex Mail: Yandex ile gelen bir diğer servis ise Yandex Mail servisi. Yandex mail ile isminiz@yandex.com.tr şeklinde bir mail adresine sahip olabiliyorsunuz. Farklı zevklere uygun temalar arasından bir tema seçerek uygulayıp kendinize özel bir görüntü de elde etmeniz mümkün. Bunun yanı sıra sınırsız mail depolama imkanı sunan Yandex Mail, mail ile dosya gönderimlerinizde ise 2 GB’a kadar olan dosyalarınızı eklemenize olanak sağlıyor.

3- Yandex Haberler: Yandex, tüm servislerinin yanı sıra güncel haberleri de sizlere Yandex Haberler servisi ile ulaştırıyor. Hızlı bir biçimde ulaşabileceğiniz bu haber başlıklarında çok önemli bir nokta da dikkatimizi çekti. Bir haber okurken aynı zamanda haberin altında başka haber sitelerinde yer alan sayfaların linkleri de yer almakta. Böylelikle aynı habere dair farklı bilgi ve yorumlara kolaylıkla ulaşabilme imkanı verilmekte. Ayrıca Yandex’deki haber başlıklarında haberle ilişkili video veya resimlere de ulaşabilmek mümkün.

4- Yandex Haritalar: Google Maps benzeri bir servis olan Yandex Haritalar servisi ile ayrıntılı olarak harita bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bazı bölgelere (örneğin İstanbul) ait panoramik görüntülere de ulaşmanızı sağlayan Yandex’ten indirebileceğiniz “Yandex Bar” ile bazı bölgelerdeki trafik durumuna dair bilgi edinmeniz de mümkün.

5- Yandex Çeviri: Yandex tarafından sağlanan bir diğer hizmet ise Yandex Çeviri servisi. Çeviri yelpazesi (dil çokluğu açısından) Google Translate kadar geniş olmasa da yine de kullanışlı bir yapıya sahip. Henüz beta aşamasında olan Yandex Çeviri sistemi; Türkçe – Rusça, Rusça – Türkçe, Türkçe – İngilizce, İngilizce – Türkçe olarak çeviri imkânı sağlamakta.
 

Bu konuyı kimler okuyor

  Benzer konular Forum Tarih
Yandex 0 1K

Benzer konular

Top