Yandex Arama Motoruna Site Ekleme (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Eylül 2011 sonunda Türkiye’de yayına giren Rusya’nın en büyük arama motoru yandex şimdilik sessiz ilerlesede kısa sürede Google’a iyi bir alternatif olacağa benziyor, bu nedenle bu yazımda yandex arama motoruna site eklemeyi anlatıyorum..

Normal şartlarda (eğer daha önceden Rusya kaynaklı Yandexi robots.txt ile engellemediyseniz) yandex’te sitenize dair arama yaparsanız sitenizin önceden indekslendiğini görme ihtimaliniz yüksek ancak bazı durumlarda (benim gibi robots.txt’de yandex rusyayı engellediyseniz) sitenizin indexlenmemiş olması ihtimali var, eğer siteniz henüz yandex’te indexlenmediyse veya gelişmiş webmaster araçlarından faydalanıp yandex’e sitemap eklemek istiyorsanız bu yazı size yardımcı olacak..
Öncelikle Yandex webmaster‘i ziyaret ediyor ve site adresimizi denetliyoruz, eğer hiç sonuç görüntülenmiyorsa sitemiz indekslenmemiş demektir, o zaman hemen buraya tıklıyor ve adresimizi indexlenmek üzere yandex’e gönderiyoruz.
Yukarıdaki bilgilere dayanarak sitenizi yandex’e gönderdiğinizde eğer yandex botlarını robots.txt ile kısıtlamıyorsanız indeks işlemi kısa sürede başlar ve siteniz yandex arama sonuçlarında görünmeye başlar.

Ancak önceden eklediğiniz bir komut ile robots.txt’ten bazı arama motorlarına izin verip geri kalanların hepsini engellediyseniz site ekleme aşamasında bir hata mesajı görürsünüz, bu durumda yapmanız gereken şey ftp programı yardımıyla ftp alanına bağlanıp robots.txt dosyasından yandex’i engelleyen komutu çıkarmak olmalı.

Eğer yandex ile başlangıç sorunsuz oldu ve sitenizi başarıyla arama motoruna eklediyseniz yada siteniz zaten arama sonuçlarında çıkıyor, sitenizin yandex’te daha önlerde çıkması ve daha iyi indekslenmesini istiyorsanız kısa bir üyelik işlemi ile yandex’e üye olmalı ve webmaster araçlarından sitenizin site haritasını yandex’e göndermelisiniz..

Yandex’e Üyelik;

Yandex’e üyelik tamamen ücretsiz, üye olmazsanız site haritası ekleyemezsiniz ve üye olurken size bir mail adresi verilir bu mail adresi ve şifresi olmadan sistemde oturum açamazsınız, bu nedenle aşağıdaki bağlantıyı kullanarak üye olmalısınız.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top