Yandex'in Tasarımı Değişti! (1 İzleyici)

  • Thread starter Chef
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 1
  • Görüntülenme : 2K

Chef

Üye
Katıldı
Mesajlar
55
Yaşadığın yer
İstanbul
Kredi
0
Türkiye'nin arama motorları arasında 2. sırada yer ve sürekli yeni servisleriyle dikkat çeken Yandex, yine bir değişiklik yaptı. Merak etmeyin bu sefer yeni bir servisini tanıtmadı sadece anasayfasının tasarımını değiştirdi.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'de hizmet veren Yandex, Google ile sürekli rekabet içerisinde. Henüz aradaki farkı kapatamamış olan Rus asıllı şirket, Türkiye'de kullanıma açtığı birçok başarılı servisleriyle ilgi odağı olmuştu. Yandex servislerini bir kenara bıraktı ve bu sefer kendi tasarımını geliştirdi. Daha önce kalabalık görünümüyle gözü yoran eski Yandex anasayfası yerini sadelikten yana bir tasarıma bıraktı. Yandex sadelik olayını biraz abartmış ama tasarım göze oldukça hoş geliyor.

Yeni tasarımda göze ilk çarpan değişiklik; arama çubuğunun üzerinde bulunan filtreleme seçeneklerinin resim olarak daha görünür hale getirilmiş olması. Haberler, afiş ve diğer ek seçeneklerle kalabalıklaşan Yandex, bu eklentileri etkisiz hale getirmiş ve sadece en alt bölüme bir hava durumu eklemekle yetinmiş. Bunların haricinde kayıtlı kullanıcılar için giriş işlemlerinin kontrol edileceği bölüm sağ üst tarafa alınmış. Sayfanın en altında ise hava durumunun dışında kurumsal bölümler, trafik yoğunlu ve kur bilgileri bulunuyor.

Yandex’in bu yeni tasarımı bazen eski haline dönebiliyor. Galiba Yandex henüz tasarım üzerinde çalışmalarını bitirmiş değil. Tasarım bazı kullanıcılarda aktif halde bulunuyor, zamanla ben bu tasarımı göremiyorum diyenler içinde yeni Yandex aktifleşecektir.

Yandex'in Yeni Tasarımı:

yandex-in-tasarimi-degisti-1.jpg


Yandex'in Eski Tasarımı:
yandex-in-tasarimi-degisti-2_thumb.jpg
 

coss

Üye
Katıldı
Mesajlar
22
Kredi
0
daha çok gelişmesi gerek.özellikle anasayfa ve hız konusunda
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top