Youtube Hakkında "bilmedikleriniz" (1 İzleyici)

Emirhan

Üye
Katıldı
Mesajlar
15
Kredi
0
Youtube Hakkında
"bilmedikleriniz"



Merhaba arkadaşlar ben Samet(atakanzb), Bugün sizlere Youtube Hakkında Bilmedikleriniz'i derledim. İsterseni hadi başlayalım.



Youtube, 3 Amerikalı tarafından 2005’in Şubat ayında kuruldu.

Youtube aslında arkadaşlık sitesi olarak kuruldu. İnsanlar videolarını yükleyerek birbirleriyle tanışacaktı. Ancak daha sonra video paylaşım sitesi haline getirildi.

Youtube’a ilk video 23 Nisan 2005’te yüklendi. Yükleyen kişi sitenin kurucularından biriydi. 18 saniye uzunluğundaki video, hayvanat bahçesinde, fillerin önünde çekilmişti.

Google, sadece 1 sene sonra, yani 2006'da, tam 1 milyar 65 milyon dolar ödeyerek Youtube’un tamamını satın aldı.

Youtube’u her ay 1 milyar kişi ziyaret ediyor.

Youtube’a dakikada 100 saatlik görüntü yükleniyor

Youtube 2007 yılında ortaklık programını başlattı. Videoların önüne gösterilen reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 55’ini kanal sahiplerine ödüyor.

Youtube, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen dördüncü sitesi. İlk üç site Facebook, Google ve Sahibinden.com.

Türkiye’de Youtube’u ayda 24 milyon kişi ziyaret ediyor.

Ülkemizde her ay 3 milyar 700 milyon Youtube videosu izleniyor.

Youtube, video gösterim istatistiklerinde hile yapılmasını engellemek için 301 yöntemini uyguluyor. Yeni yüklenen ve çok izlenen videolarda 301 izlenme olduğunda sayaç kilitleniyor. Gerçek izlenme sayısı 5-10 saat sonra gösteriliyor.

Youtube’da şu an en fazla aboneye sahip olan kanal PewDiePie rumuzunun kullanan bir İsveçli. Genelde oyun videoları çeken PewDiePie'ın 32 milyonun üzerinde abonesi var.

Youtube’un en çok seyredilen videosu PSY'nin söylediği "Gangnam Style” isimli şarkı. Temmuz 2012’de yüklenen video şu ana kadar 2 milyarın üzerinde seyredildi.

Youtube zaman zaman devletler tarafından yasaklanıyor. Youtube'u yasaklayanlar arasında Türkiye, Tunus, Libya, Brezilya, Çin, Kuzey Kore, İran gibi ülkeler var.

Youtube’ta gizli bir oyun olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi bu videoyu durdurun. Yani videonun pause tuşuna tıklayın. Sonra da sol ve yukarı ok tuşlarına aynı anda basarak tutun. Eğer olmazsa, önce sol oka basın, basılı tutarken de yukarı ok tuşuna basın. Ekranda ünlü yılan oyununun çıktığını göreceksiniz. Tabii oyunu oynayabilirsiniz de.
 

Saffet

Üye
Katıldı
Mesajlar
7
Kredi
0
Güzel bilgiler, paylaşım için teşekkürler.
 

Thyblue

Üye
Katıldı
Mesajlar
2
Kredi
0
Youtube’un en çok seyredilen videosu PSY'nin söylediği "Gangnam Style” isimli şarkı. Temmuz 2012’de yüklenen video şu ana kadar 2 milyarın üzerinde seyredildi.
En çok izlenen video LuisFonsiVEVO kanalına ait olan Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee videosudur.İzlenme sayısı yaklaşık 4.5 milyardır, gangnam stylenin ise 3 milyardır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top