İnternette Mağaza Açmak (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
İnternette mağaza açmak günümüzün yaygın para kazanma şekillerinden bir tanesi diyebiliriz. Elbette bu işten para kazanmak içinde çok çalışmak gerekiyor. Artan rekabetle internette yer edinmek git gide zor hale geliyor. Yine de mevcut imkanlarla bir miktar para kazanmak mümkün diyebiliriz.

Satışa yeni başlıyorsanız iki seçeneğiniz var. Birincisi kendi ürettiğiniz ürünleri satabilirsiniz. Ki bu durumda kar etmek kısmen daha kolay olacaktır. İkincisi ise ikinci el ya da tedarikçilerden satın aldığınız ürünleri satabilirsiniz.

Popüler satış sitelerini kullanabileceğiniz gibi kendi e-ticaret sitenizi de kurabilirsiniz. İkisini birden yapmak da tercih edilir. Kendi siteniz güvenilirlik için iyidir. Ama büyük mağaza sitelerinden oldukça kar edebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra ücretsiz mağaza açma imkânı veren daha küçük çaplı sitelerde mevcuttur. Satışa başlamak için uygun fiyatlı internet reklamlarından yararlanabilirsiniz. Stratejik olursanız bütçe çok aşağılara çekilebilir.

İnternetten satış karmaşık bir iştir. Dijital pazarlama yetenekleri ile satış becerilerini birleştirmek gerekir. Ayrıca kendi siteniz olursa teknik bilgiye de ihtiyacınız olur. Bu işe girenler sürekli kendilerini geliştirmek durumundadırlar. Çünkü internet ve teknolojide hızla gelişiyor.

El Yapımı Ürün Satışı​



Ahşap boyama, cam işçiliği ve takı yapımı gibi çok sayıda yetenek internet sayesinde kara dönüşüyor. El yapımı ürünler her zaman kıymetlidir. Hediyelik olarak da yüksek talebi vardır. Satabileceğiniz site bulmak da çok kolaydır. Hediyelik eşya satışı konusunda seçenek boldur. Kişiye özel hediyeler de yapabilirsiniz.

İkinci El Ürün Satışı​


İkinci el kıyafet ve eşya kullanımı yükselen trendlerden bir tanesidir. Doğal kaynakları daha az tüketmememizi sağlar. Bu yüzden daha etik bir alışveriş şeklidir. İşin güzel yanı kendi evinizdeki ikinci el eşya ya da kıyafetlerle işe başlayabilirsiniz. Diğer seçeneklerden daha ucuz olduğundan satmanızda daha kolay olur. Düşük maliyetle iş kurmak için çok uygun bir yoldur. Çevrenizden ikinci el kıyafet toplamaya çalışın. Tabi müşteri memnuniyeti de önemlidir. Gönderdiğiniz kıyafetler ya da eşyalar kullanılabilir durumda olmalıdır.

İkinci el kitap satışı da aynı şekilde yaygın bir para kazanma metodudur. Evdeki eski kitaplarla başlayabilirsiniz. Kitap satışı kolaydır. İndirimlerden kitap toplamaya çalışın.

Depo ve kargo gibi konularda imkanlarınız geniş işe ikinci el mobilya sektörüne girmeyi düşünebilirsiniz. Geçici süre ikamet eden bu yüzden eşyaya para vermek istemeyen bir sürü insan var. İkinci el mobilya onlar için çok iyi bir seçenektir.

Direk Satış Şirketleri​


Direk satış şirketleri ya da network pazarlama ürün almanın en kolay yollarından biridir. Sisteme üye olduğunuzda ürünlere indirimli olarak erişebilirsiniz. Ancak sizden yüksek giriş maliyetleri isteyen şirketlerden uzak durmalısınız. Çoğu güvenilir ve eski şirket böyle taleplerde bulunmaz.

Bu satış şirketlerine üye olduğunuzda size yardımcı olmasını için bir sponsor verirler. O kişi ekip primi aldığından sizin satışlarını desteklemek için elinden geleni yapacaktır. Tabi internette satışa izin veren bir şirketle çalışmalısınız. Şirket politikaları değişkenlik gösterebilir. En popüler ürünler temizlik malzemeleri, kozmetik ürünleri ve giyimdir. Bu çalışma modelinde kendi ekibinizi de kurabilirsiniz. Öte yandan bu alan sömürüye biraz açıktır. Şirket seçimi çok önemlidir. Mucizevi ürünlerden ve hayal satan şirketlerden uzak durun. Piyasa da kullanılan ve sizin de satabileceğiniz ürünlere ihtiyacınız var. Bu tarz direk satış şirketleri belki daha mütevazi gelebilir ama çoğunlukla daha güvenilirdir.


Bayi ya da Alt Bayi Olmak​



Tekstil sektöründe çok yaygındır. Alt bayi olduğunda çoğu şeyi sizin adınıza hallederler. Vergi, fatura kesme gibi işlemler şirket tarafından yapılır. Sadece satış yaparak gelir elde edebilirisiniz. Tabi bazı firmalar bayi paketlerini toptan almanızı isteyecektir. Ayrıca e-ticaret siteleri içinde bir miktar para gerekecektir. Alt bayi olmak belki daha az riskli bir yoldur. İşinizi daha sonra büyütebilirsiniz.

E-ticarette bu alanı giyim firmaları çok kullanırlar. Bu yüzden kıyafet konusunda tedarikçi bulmak çok kolaydır. Eğer satış için bir kitleniz veya müşteriniz varsa çok iyi bir yöntemdir. Satabileceğiniz site bulmak da çok kolaydır. Hediyelik eşya satışı konusunda seçenek boldur. Çoğu kişi sevdiği işi yapmak için bunu tercih etmektedir.

Yurt dışından da çoğu bilişim ve SEO firması bayilik vermektedir. Dijital ürünlerin bayilik paketlerini alabilirsiniz. Siber güvenlik ve SEO analiz programları gibi seçenekler mevcuttur.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top