Abd’de Bitcoin Yatırım Fonu (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
İlk Bitcoin yatırım fonu, yakın zamanda New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme başladı. Bu hem bitcoin hem de diğer coinler için devrim niteliğinde bir karar denilebilir. Çünkü dijital para birimlerine meşruiyet kazandırmak için önemli bir adım olmuş oldu. Hem ABD’de hem de dünya genelinde yüzlerce yatırımcının dijital varlıkları var. Ama bunun yasal zemine oturtulması konusunda tartışmalar sürüyor.

Kripto Piyasasına Hükümetlerin Yaklaşımı​



Kripto paralara dünya genelinde hükümetlerin ve bankaların yaklaşımı her zaman temkinli olmuştur. Denetlenemeyen dijital coinler kayıt dışı bir ekonomiye sebep olabilir. Öte yandan dijital dünyada ciddi bir ihtiyaç var. Bitcoin bu ihtiyacı karşıladığı için popüler oldu.

Tabi istikrarlı ve güvenli bir kripto piyasasının nasıl olacağına dair tartışmalar var. Hem hızlı hem de güvenli bir ödeme yöntemi ihtiyacı var. Günümüzde herkes internet üzerinden dünyanın her yerine iş yapabiliyor. Ya da para gönderimi ile ilgili komisyonlar can sıkıyor. Teknolojinin nimetleri güzel olsa da bu tarz kripto paralar kara para aklama gibi yöntemlerde de kullanılabilir. Ya da freelance iş gücünün vergilendirilmesi ile ilgili sıkıntılar da çıkabilir. Çeşitli ülkeler yurt dışına çalışanlara ve belirli sektörler vergi muafiyeti vermek gibi çözümlerle yükselen freelance iş gücünü meşru zeminde tutmaya çalışılıyor. Ama büyük çaplı şirketlerin kripto ödemesi alması olayı çok daha farklı bir boyuta taşır. Keza hükümetler bu büyük çaplı ödemeler için vergi konusunda geri adım atmazlar.

Tüm bu karmaşık duruma rağmen kriptoların meşrulaşması için adımlar var. Çoğu devlet yeni dijital ödeme sistemlerine uyum sağlayacak yasalar üzerinde çalışıyor.

Dijital varlıkların bu kadar yüksek kar getirilmesi yatırım sektöründe çalışanlar üzerinde de baskıya neden oluyor. Çoğu genç yatırımcı bu alana yönelmek istiyor. Tabi istikralı bir alan mı yatırım uzmanları henüz yeteri kadar emin değiller. Risk faktörünün yanında vergilendirme meselesi var. Çoğu kişi özellikle de emeklilik fonları söz konusu olduğunda yüksek riskli yatımlar istemez. Bu anlamda kriptolar konusuna daha temkinli yaklaşacaklardır.

Borsa ve Bitcoin Fonları​



Borsa’da işlem gören bir Bitcoin fonunun olması yatırımcıların meşru güvenli bir şekilde bu dijital coine yatırım yapabilmesini sağlıyor. Üstelik bu tarz fonların sayısını arttırması da bekleniyor. Yani birden fazla Bitcoin yatırım fonu ABD borsalarında işlem görebilir. İlk yatırım fonunun devasa başarısı da olumlu katkı sağlayacaktır.

Bu gelişmeler dijital çağa ayak uydurmak olarak değerlendirilebilir. Ama hala ciddi bir güvenlik sorunu var. Kripto paraların kara para aklama gibi işlemlerde kullanılması nasıl engellenebilir sorusu hükümetler için hala bir sorun oluşturuyor.

Amerika’daki gelişmeler Bitcoin’in fiyatların rekor seviyelere yükselmesine neden oldu. Diğer coinler için böyle atılımların gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top