acklink Nedir Backlink Ne İşe Yarar ? Anlatım (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Backlink Nedir ?
En kolay tanıtımı bir sitenin başka site tarafından link verilmesi yani (referans olarak) gösterilmesine backlink denir.

İlk etapta basit bir tanım yapsamda, Backlink esasında çok daha kapsamlı bir konudur. Backlink nedir yazımı detaylı anlatmadan önce biraz PageRank sisteminden bahsetmek istiyorum;

PageRank Google ‘ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0 ‘dan 10 ‘a kadar olan bir puanlama sistemidir.

Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir. Pagerank, değer olarak sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkiler.

PageRank sistemi sayesinde bütün sitelerin, 0 ila 10 arasında bir PR puanı vardır. Örneğin facebook, twitter yahoo, e-bay ünlü sosyal medya siteleri ve tabiki google gibi siteler 10 puana sahip yüksek PR ve seo değeri yüksek siteleridir. Sitenize gelen linklere hangi PageRank puanına sahip siteden geldiği çok önemlidir. aslında mantık çok açıktır, örneğin sizin sitenizin PageRank puanı 2 diyelim ve PagaRank puanı 5 olan bir siteden backlink alıdınız, arama motoru bu durumu söyle değerlendiriyor; bu siteye PR puanı 5 olan bir site link verdiğine göre demek ki bu site güvenilir ve sağlam bir firma sizin sitenize daha olumlu bir gözle bakıyor. Bu hem arama motorlarında daha yüksek seo puanı ve sıralarda çıkmanıza hemde sizinde PagaRank puanınızın artmasına etkisi oluyor.

Backlink sistemi tıpkı gerçek hayatınız da çevrenizin ne kadar geniş yada nitelikli yakınlarınızın olmasına benzetebilirsiniz. Gerçek hayatla Backlink sistemini harmanlayıp bir örnek vermek gerekirse çok zengin ve saygın arkadaşlarınız var ve backlink vererek sizi değer kişilere (sitelere) tavsiye ediyor gibi düşünebilirsiniz.

Az sayıda Yüksek PagaRank puanına sahip sitelerden Backlink almak, çok sayıda Düşük PageRank puanına sahip siteden Backlink almaktan çok daha etkilidir.

Backlink almak isteyen kişilere Seo Yazılımları olarak Türkiye 'nin bir numaralı backlink firması olan site destek kuruluşunu öneriyoruz. ;)
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top