Öneri Adım Adım Seo (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Search Engine Optimization ya da kısaca SEO, bir web sitesini arama motorlarına uygun hale getirmek anlamına gelir. Zaten sözcüğün Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu demektir.

Temel olarak hedef web sitesinin Google, Bing ve Yandex gibi büyük arama motorlarından trafik almasını sağlamaktadır. Neticede bir web sitesinin en önemli ziyaretçi kaynağı bu arama motorlarıdır. Öncelikle ilk adım web sitenizi arama motorlarına kaydettirmek olacaktır. Arama motorlarının kriterleri farklı olabilir bu yüzden ayrı ayrı çalışmalar gerektirebilirler. Sitenizi olabildiğince arama motoruna kaydederek internette daha kolay ulaşılabilir hale gelebilirsiniz.

Web sitenize hangi aramalardan trafik geldiğini izleyebilirsiniz. Google ve Bing bunları takip edebilmeniz için Search Console’dan hizmetler sunarlar. Ayrıca ücretli ve ücretsiz analiz araçları da bu anlamda yardımcı olur.

seo-6636935_960_720.jpg

Anahtar Kelime​



Anahtar kelime analizi ve çalışmaları SEO’nun en önemli parçalarından bir tanesidir. Ziyaretçiler sitenize bu kelimeleri arayarak gelecek ve ulaşacaklardır. Bazı kelimelerde rekabet çok yüksekken bazı kelimelerde ilk sayfalarda yer almak daha kolaydır. Yeni sitelerin daha az rekabet içeren kelimelere odaklanması gerekir.

İnternette web siteleri ve bloglar arası rekabet çok yüksektir. Bu yüzden Ana anahtar kelimelerinize ek olarak yan ve alternatif anahtar kelimeler de bulmanız gerekir. Dolayısıyla anahtar kelime araçlarını kullanmaya ve bu konuda uzmanlaşmaya başlamalısınız.

Anahtar Kelime Takibi​



Sitenizdeki kullandığınız anahtar kelimelerin sıralamasını takip etmek strateji geliştirmenize yardımcı olur. Her gün binlerce içerik giriliyor. Bulunduğunuz sıra değişebilir ve aldığınız trafik etkilenebilir. Yaptığınızı çalışmaların sonuçlarını da takip etmek için bu çalışmalar önemlidir. Neyi doğru neyi yanlış yaptığınızı bu şekilde takip edebilirsiniz.

Sıra bulucuların yanı sıra düzenli anahtar takibi sağlayan SEO araçları da vardır. Ama bu araçlar genellikle kelime sayısına göre ücret istemektedir. Son ihtimal anahtar kelimeleri manuel olarak kendinizin kontrol etmesidir. Yeni bloglar bunu yapabilirler ama içerik artıkça ve site büyükdükçe daha karmaşık araçlara ihtiyaç duyulabilir.

Yan, Alternatif ve Bağlantılı Kelimeler​



Yoğun trafik alan çoğu kelimede bir içerik bolluğu vardır. Bu kelimelerde yeni bir sitenin trafik alması daha zordur. Bu yüzden yan, alternatif ve bağlantılı kelimelere yönelik içerikler girerek ziyaretçi çekmeyi deneyebilirsiniz.

Futbol kelimesinde muhtemelen yüzlerce büyük site olduğundan yeni bir site bundan trafik alamaz. Bunun yerine aynı kitleye hitap eden bağlantılı kelimeler bulmak gerekir. Çoğu zaman Google bu konuda yardımcı olur. Yine trafik almak için alternatif kelime araçlarından yararlanabilirsiniz.

SEO Uyumlu İçerik​



SEO uyumlu içerik başlı başına bir alan haline geldi diyebiliriz. Aynı zamanda anahtar kelime çalışması, İçerik pazarlama ve içerik stratejisi gibi konularla yakın ilişkilidir. İlk birincil kural içeriğin özgün olmasıdır. İkincisi ise bir anahtar kelimeye ve yan anahtar kelimelere odaklanarak yazılmasıdır.

İçerik analizi günümüzün yükselen trendlerinden bir tanesidir. Anahtar kelime yoğunluğu, ilgili kelimeler, alt başlıklar ve meta açıklama gibi kriterleri değerlendirerek yazmanı gerekir. İçerik analiz araçları ile yazınızın SEO skorunu test edebilirsiniz.7

Genel olarak yazıların 250-300 kelime bandından yüksek olması istenir. Ama öne çıkacak bir yazı için 600-1000 kelime arası bir uzunluk gerekebilir. Bu uzunlukta yazıların okuma süresi uzun olacağından ziyaretçilerin sitenizde geçireceği süre de artacaktır. Bu arama motorlarının sitenize gönderdiği ziyaretçileri arttırır. 1500 kelime üzeri yazılar ise fazla uzun olarak adlandırılır. Yine de sosyal medya paylaşımı için çok uzun rehberler yazan bloggerlar da vardır.

Link İnşası​


Kaliteli sitelerin ve blogların daha çok link aldığı varsayılır. En kaliteli sitelerden backlink alan web siteler arama motorlarında ilk sıralara yükselirler. SEO çalışmalarının en önemli kısımlarından bir tanesi link inşasıdır.

Link almak için pek çok metot vardır. Misafir yazarlık yaparak bloğunuzun linkini ekleyebilirsiniz. Toplistlere kaydolmak da günümüzde devam eden bir uygulamadır. Ama kaliteli toplist bulmak gitgide zorlaşmaktadır. Yine de bu siteler backlink sağlamanın yanında tanıtım ve trafik de sağlayabilirler.Sosyal medya siteleri, bloglar ve uygulamalarda birer backlink kaynağıdır. Yazıları olabildiğince paylaşarak sıralamasını da yükseltebilirsiniz. Son olarak uzun ve kaliteli içerikler yazarsanız doğal olarak da paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Fayda sağlayan içerikler ve rehberler sosyal medya ve sözlük sitelerinde sıkça paylaşılır.
 
Katıldı
Mesajlar
2
Yaş
27
Kredi
0
uzun zamandır seo ile uğraşan arkadaşıma birkaç gün önce bu konuda danıştığımda bana, anahtar kelimeler artık çok önemli değil önemli olan biçimlendirme demişti. Bu biçimlendirme hakkında bilginiz var mı ?
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
uzun zamandır seo ile uğraşan arkadaşıma birkaç gün önce bu konuda danıştığımda bana, anahtar kelimeler artık çok önemli değil önemli olan biçimlendirme demişti. Bu biçimlendirme hakkında bilginiz var mı ?
Metin içi biçimlendirmeden bassediyorsanız elbetteki önemli. Alt başlıklar olmalı ve uygun kullanılmalı. Aynı şekilde koyu yazılan yerler vs. de olmalı. Bu çok ayrı ve kapsamlı bir konu diyebiliriz. Ama anahtar kelimenin önemli olmadığını katılmıyorum. Mesela ana anahtar kelimeyi de alt başlıklarda geçirmek gerekiyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top