Android'de Beta Kullanıcısı Olmanın Faydaları (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
764
MuscleHack-For-Android-Beta.jpg

Android'de Instagram, Twitter Facebook gibi uygulamaların yeni sürümlerini ilk önce nasıl deneyebilirsiniz?

Instagram'ın veya Snapchat'in en yeni özelliklerini herkesten önce denemek ister miydiniz? Android'li bir telefon kullanıyorsanız bunu yapabilirsiniz. Google Play Store'un en son sürümü, beta testi işleviyle geliyor ve bu sayede sevdiğiniz uygulamaların yeni sürümleri yayınlanmadan önce, onları test edebiliyorsunuz.

Beta nedir?

Beta, bir yazılım geliştirme aşamasıdır ve bu aşamada yazılım, geliştirmeye dahil olmayan kişilere açılır. Uygulama bu aşamada tamamlanmamış olsa da işler haldedir ancak hatalar içerebilir. Beta testine katılan kullanıcılar, hataları, kullanım sorunlarını bularak bunları geliştiriciye bildirirler. Bu süreç zaman alabilir ve final sürüme ulaşana dek birkaç beta sürümün yayınlanması gerekebilir.

Android'de beta testine nasıl dahil olunur?

Play Store'un yeni sürümü, beta programlarına direkt olarak uygulama sayfasından katılmanıza izin veriyor. Çoğu uygulama bu yönteme geçiş yapmış bulunuyor. Örneğin Facebook, Snapchat ve Instagram gibi hit uygulamaların beta test programlarına kolayca katılabiliyorsunuz. Bazı uygulamalar ise herkese açık olmayan "kapalı beta"yı tercih ediyor.

Beta programını bulun

Başlamak için Play Store'u açın ve beta programına katılmak istediğiniz uygulamanın sayfasına gidin. Uygulamanın beta programı varsa, sayfayı aşağı kaydırdığınızda "Beta test kullanıcısı olun" başlıklı bir kutu göreceksiniz. Yeşil renkli "KATILMAK İSTİYORUM" düğmesine basın ve ekrana gelen uyarıyı onaylamak için "Katıl" üzerine dokunun.

Programa kabul edilmeniz birkaç dakika sürebilir. Tamamlandığında uygulamayı beta sürümüne güncelleyebileceksiniz. Bunu "Uygulamalarım ve Oyunlarım" bölümünden yapabilir veya Beta sekmesini açarak mevcut beta uygulamalarınızı görebilirsiniz. Bazı durumlarda uygulamaların beta programının "dolduğu" mesajını alabilirsiniz, ancak genellikle katılmakta sorun yaşamayacaksınız.
 

coss

Üye
Katıldı
Mesajlar
22
Kredi
0
android iyi kullanılırsa iyi ama bilmeyenler için zararlı da olabilir bazen
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top