Avast Nasıl Kaldırılır veya Devre Dışı Bırakılır? (1 İzleyici)

SarpOfficial

M.I.S.
Üye
Katıldı
Mesajlar
51
Kredi
0
640x360xavast-kapatma-kaldirma-manset_640x360.png.pagespeed.ic.2cWxO4Olm-oZ-OIdm9Fb.png


Avast Antivirüs gibi güvenlik yazılımları çevrimiçi tehditlere karşı sistemi korumak için sürekli arka planda sessiz sedasız da olsa çalışırlar. Bu, gerçek zamanlı güvenliği sağlamak adına olması gereken bir durumdur ancak düşük donanıma sahip bir Windows PC’ye sahipseniz arka planda sürekli bir işlem yapıldığından sistem tam performanslı çalışmaz. Bu sorunu çözmenin iki basit yolu vardır: Antivirüs yazılımını işiniz bitinceye dek devre dışı bırakmak veyahut kaldırmak. Bu yazımızda da Avast’ı tercih eden kullanıcılarımız için devre dışı bırakma ve kaldırma işlemlerini anlatacağız.
Ücretsiz ve popüler antivirüs yazılımlarından Avast’ın en önemli özelliklerin birisi de sistemi yormadan gerçek zamanlı koruma sunmasıdır. Bu sayede gerek oyun oynarken, gerekse de çalışırken bilgisayar tam performans çalışır; işlemler yavaş gerçekleşmez. Ancak düşük donanımlı bir Windows bilgisayara sahipseniz ara sırada olsa bir yavaşlık ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda işinizi tamamlayana kadar veya oyununuz bitine kadar antivirüs yazılımını devre dışı bırakmanız en iyi çözüm olacaktır. Tabii ki internetten indirdiğiniz herhangi bir dosyayı antivirüs yazılımının es geçmesi için de bu yolu izleyebilirsiniz. Şimdi dilerseniz Avast’ta bunun nasıl yapıldığına bakalım:

Avast Nasıl Devre Dışı Bırakılır?
Avast Free Antivirüs yazılımında gerçek zamanlı korumayı devre dışı bırakmanın ilk yolu sistem tepsisinde (bildirim alanı) Avast simgesine sağ tıklayıp “Avast! Kalkanlar ve Kontrol” altında bulunan seçeneklerden birini seçmektir.

600x286xavast-kapatma-5.png.pagespeed.ic.mpSAl2t3Dz0PvSHdgdID.png


600x250xavast-kapatma-6.png.pagespeed.ic.5kTlRPwaMMzPvvWT0A1E.png


564x233xavast-kapatma-7.png.pagespeed.ic.YkJSB1KLkgj7KIP_JmkW.png


Avast Free Antivirüs yazılımını devre dışı bırakmanın ikinci yolu ise Avast’ı başlatmak ve "Ayarlar" ekranında "Aktif Korumalar" altındaki “Dosya Sistemi Kalkanı”nı devre dışı bırakmaktır.

Her iki yolla Avast’ın belirlediğiniz süre (10 dakikalığına, 1 saatliğine, tamamen, bilgisayar yeniden başlatılıncaya kadar seçenekleri mevcut.) boyunca devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz.

600x423xavast-kapatma-1.png.pagespeed.ic.9rR5YT2RQjDZnkEgWR-N.png


600x483xavast-kapatma-2.png.pagespeed.ic.CuNHdKpTfS5g5INiBLA4.png


600x413xavast-kapatma-3.png.pagespeed.ic.enOtpEMQQZB1JsBBwxxA.png


600x423xavast-kapatma-4.png.pagespeed.ic.w-un456m9XdFHepxjQ1A.png



Avast Nasıl Kaldırılır?
Avast her ne kadar ücretsiz antivirüs yazılımları arasında önemli bir yere sahip olsa da herhangi bir nedenden ötürü (sistemi yavaşlatması, virüsleri bulamaması veya silememesi vs.) kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu durumda klasik olarak program ekle / kaldır yolunu izlemeniz yapacağınız en hatalı davranış olacaktır. Çünkü çoğu güvenlik yazılımı gibi Avast ta sisteme derinlemesine nüfuz eder ve tüm alanlardan normal yollarla kaldırılmaz ve deneyimli bir Windows kullanıcısı değilseniz silmek için oldukça uğraşırsınız hatta sisteminize zarar verebilirsiniz. Bu noktada özel olarak hazırlanmış kaldırma araçlarını kullanmanız akıllıca olacaktır. Avast Uninstall Utility sayesinde birkaç basit adımda Avast’ı tamamen sisteminizden kaldırabilirsiniz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top