Bitcoin Hakkında Herşey (2 İzleyici)

etiketci

Üye
Katıldı
Mesajlar
21
Yaşadığın yer
Antalya
Kredi
0
Bitcoin Hakkında Herşey

Birden bire yükselip düşen fiyat dalgalanmaları ile bütün dünyanın gündemine oturmuş olan bitcoin nedir ne işe yarar? Bitcoin paranın yerine geçer mi? gibi herkesin kafasını kurcalayan bu soruların yanıtları makalemizde sizleri bekliyor. Makalemizi takip ederek bitcoin nedir ne işe yarar konuları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, 2008 senesinde Satoshi Nakamoto tarafından deneysel bir şekilde başlatılmış olan ve şahıstan şahısa elektronik para düzeneği tanımı ile ortaya çıkmıştır. Bir merkez (decentralize) ya da resmi kuruluşa bağlı bulunmayan bir dijital para birimidir. Piyasada bulunan diğer para birimlerinde de bulunduğu gibi herhangi bir banka veya aracı olan kurum gibi üçüncü parti hizmetlere gereksinim duyulmadan satın alınıp aynı zamanda satılabilen bir sanal paradır.
Bitcoin Ne İşe Yarar?

İlk ortaya çıkmış olduğu 2009 senesinden günümüze kadar, çok fazla büyük olan bir engelle karşılaşmamış olduğundan güvenli olduğunu kanıtlamış olan bitcoin para birimi, ağ aracılığı ile hem para oluşumuna hem de para transferine imkan sağlamaktadır. Normal koşullar altında bir banka hesabı üzerinden para transferi yapılmış olduğunda bilgiler önce genel merkeze, ardından transfer edilmiş olan bankanın genel merkezine daha sonra ise alıcıya ulaşır.
Bitcoin para biriminde ise transfer yapmış olduğunuz anda herhangi bir aracı kurum ile hiç karşılaşmadan, kimlik bilgileriniz ortaya çıkmaksızın, alıcı kişiye direkt aktarım yapılıyor. Yüz binin üzerinde kullanıcısı bulunan Bitcoin ile işlem gerçekleştirmek için tek yapılması gerekli olan şey, sanal bir cüzdan satın almaktır.

Hizmet ve mal satın alımlarınızda ya da yatırımlarınızda size ait olan sanal cüzdanınızın adresini karşı tarafa iletiyorsunuz veya karşı tarafın sanal cüzdan adresini öğreniyorsunuz ve söz konusu adrese transfer işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Sistem gönderici ile alıcının bilgilerini gizli tutuyor.

İnternet üzerinden güvenli alışveriş olanağı sağlayan bitcoin para biriminin kaynağı ise, madenciler diye tabir edilen ve 16 hanelik olan matematiksel bir kombinasyonu çözebilen insanlar tarafından sağlanmaktadır. Sistem söz konusu şifreleri çözmeyi başaran kişilere 25 Bitcoin para hediye ettiğinden, böylelikle piyasaya da yeni olan bitcoinler sürülüyor.
Bitcoin yalnızca internete endeksli olan bir sanal para birimi olması nedeniyle, piyasada bulunan diğer para birimlerine kıyasla çok fazla düşük bir seviyede enflasyona maruz kalmaktadır. Bu da paraların değerlerinin düşmesini önlemiş oluyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top