Bitcoin Nedir? (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Bitcoin günümüzün yatırım araçlarından biri haline geldi. Ancak bu coin alanı çok fazla şüphe ve temkinlilik barındırıyor. Hükümetler hala Bitcoin konusunda karışık sinyaller veriyor. Bu anlamda haklı şüpheleri var.

Bitcoin belirli anlamda bağımsız ve kişisel mahremiyet vadetmişti. Ancak bu çift yönlü gidiyor. Bağımsızlık denetlenememe anlamına da geliyor. Yani yanlış ellerde kötüye kullanılabilir. Öte yandan hızlı bir ödeme aracı olarak günümüz dünyasının ihtiyaçlarına hitap ettiği söylenebilir. Yasal düzenlemeler buna uygun olarak sonradan gelebilirler. ABD yakın zamanda bitcoini yasaklamayı düşünmediğini açıkladı. Diğer ülkelerden ise katı bir yasak henüz beklenmiyor.

Öte yandan tedirgin edici gelişmeler var. Kuzey Kore gibi ülkelerin bitcoine yatırım yapması kendine yönelik yaptırımlardan kurtulmasını sağlayabilir. Uluslararası alanda hala çeşitli endişeler var.

Bitcoin’in Tanımı​


Bitcoin’in tanımını yapmak zordur çünkü pek çok farklı yorum vardır. Çoğu ülke şu anda bitcoini para birimi olarak tanımamıştır. Temel olarak bitcoin alışveriş için tasarlanmış bir yazılımdır. Satoshi Nakamoto lakaplı bilinmeyen bir kişi tarafından programlanmış ve yayınlanmıştır.

Bitcoin konusundaki belirsizliğe rağmen çoğu kişi tarafından geleceğin para birimi olarak görülmektedir. Şu an için daha çok yatırım aracı olarak kullanılıyor. Dijital ortamda bitcoinle alışveriş zaman zaman olsa da hala yaygın değil.

Bitcoin’e Yatırım Yapmak​


Bitcoin riskli bir yatırımdır çünkü piyasası spekülasyona çok açıktır. Aynı zamanda farklı hükümetlerin tutumlarına göre de yükseliş ve düşüş yapmaktadır. Yasal statüsünün gelecekteki belirsizliği en büyük eksisidir denilebilir. Aynı şekilde yatırım yapmak için doğru platformu bulmak da önemlidir. Güvenilir olarak adlandırılan birkaç borsası vardır. Mobil cüzdanlar da kullanılmaktadır. Ama büyük çaplı yatırımlar için tercih edilmemektedir.

Bitcoin alırken hızlı düşüşleri yükselişleri göze almak gerekir. Diğer borsalardan farklı olarak devre kesiciler yoktur. Yani yatırımınız konusunda ne kadar riske girmek istediğinize göre karar vermeniz gerekir.

Bitcoinle Nasıl Kullanılır?​


Mobil bitcoin cüzdanları ile kripto almak ve göndermek çok kolay hale geldi. Ancak yine de hacklenme riski nedeniyle büyük miktarlar barındırılması önerilmiyor. Yurtdışında Bitcoin kartları da kullanılmaya başlandı. Tabi günlük hayatta bitcoin ile alışveriş yapmak kolay değil. Bu durumun yaygınlaştırılması için vergilendirme ile ilgili çalışmaların yapılması gerekiyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top