Bitcoin'de Görülen Dalgalanmalar (2 İzleyici)

etiketci

Üye
Katıldı
Mesajlar
21
Yaşadığın yer
Antalya
Kredi
0
Bitcoin Borsası

2009 yılında hayatımıza giriş yapan Bitcoin kripto para birimi, zamanla yükselişe geçen bir dijital paradır. İlk zamanlarda önem verilmeyen Bitcoin, günümüzde en çok değer gören sanal para birimidir. Bir anlamda madencilik demek olan Bitcoin, mining yaparak üretilmektedir. Bunun için evde kullanılan bilgisayarlar yeterli olmadığı için hizmet veren borsalar aracılığı ile Bitcoin alım – satım işlemleri yapılmaktadır.

Kripto para birimleri arasında en çok yatırım yapılan Bitcoin çok hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle Bitcoin borsasında görülen ani alım ya da satım işlemlerinden çok çabuk etkilenmektedir. Ayrıca resmi veya hukuki kararlar nedeni ile de Bitcoin artıp azalabilmektedir.
Son dönemlerde Bitcoin sisteminde görülen dalgalanmalar nedeni ile bitcoin neden düşüyor sorusu gündemdeki yerini almıştır. Bitcoinde görülen düşünün birçok nedeni olabilir. Bu nedenler ile Bitcoin yatırımcıları da yaptıkları yatırım konusunda tereddüt yaşamaya başlamıştır.
En çok değer gören ve rekorları ile gündemden düşmeyen Bitcoin para biriminde görülen bu düşünün devam edip etmeyeceği konusunda da soru işaretleri vardır. Bu konuda açıklama yapan birçok ekonomist, Bitcoin’in değerinin 2018 yılında beklenen seviyelerde olacağını belirtmektedir. Yani bazı dönemlerde düşüşler görülse de, genel anlamda değerinin kripto paralar içerisinde en iyisi olacağı belirtilmektedir.

Bitcoin Borsasında Görülen Düşüşler

En büyük yatırım hacmine sahip olan Bitcoin, yatırımcıları daima mutlu eden bir kripto para birimidir. Ancak son dönemlerde görülen ani düşüşler ile hem yatırımcılarını üzmekte hem de bitcoin neden düşüyor diye endişelendirmektedir. Bu düşüşün devam edeceği konusunda tereddüt yaşayan kişiler, ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir.

Bitcoin borsasında görülen bu düşüşün iki temel nedeni vardır. Bu nedenlerden birincisi, Avrupa Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı olan Valdis Dombrovskis tarafından yapılan açıklamalardır. Vldis Dombrovskis, Bitcoin kripto paranın gerçek bir para birimi olmadığından dolayı bu sisteme yapılan yatırımların riskli olacağını söylemiştir. Bu açıklamanın ardından Bitcoin’e yatırım yapan birçok kişi bu kararından vazgeçerek yatırımlarını geri almıştır. Bu da Bitcoin fiyatlarının düşmesine neden olmuştur.

Bitcoin sisteminde görülen düşüşün ikinci nedeni ise, Bitcoin sisteminin kurucularından biri olan Roger Ver’in CNBC aracılığı ile yaptığı konuşmadır. Bitcoin’den ayrılan Roger Ver, Bitcoin Cash geliştiricisi olmuştur. Bitcoin’in altyapı sorunları olduğunu söyleyen Roger Ver bu konuşmayı yaptığı sırada Coinbase borsası nakit olarak Bitcoin Cash ticaretine başlamıştır.
Bu iki gelişmenin yaşanması, bitcoin yatırımcılarını korkutmuştur. Ancak birçok ekonomi uzmanının yaptığı açıklamada ise yatırımcıların tereddütlerinin yersiz olduğu ve Bitcoin’in değerinin yükseleceği belirtilmektedir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top