Botnet ve DDOS Nedir (1 İzleyici)

opojo

Üye
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
Tarihin önceki dönemlerinde savaşlar, cephe ve meydanlarda askeri olarak gerçekleşirken, gelişen dünya ve teknolojiler, zamanla çeşitli savaş yöntemlerini üretmiştir. Günümüzün en gelişmiş ülkeleri arasında bile yeni çağın modern savaş teknikleri; psikolojik savaş, algı operasyonları, manipülasyonlar ve siber saldırılar profesyonel olarak uygulanmakta ve izlenmektedir.


Yeni dünyanın soğuk savaşı olarak bilinen Siber Savaş dosyasını aralamaya devam ediyoruz. Daha önce DDOS’a dair bilgiler paylaşmıştık. Şimdi, Siber saldırılarda en çok kullanılan yöntemlerden BOTnet, DDOS, Zombi, DOS Attack konularına ayrıntılı olarak değineceğim.





Dijital dünya ve siber suçların en çok merak edilen Botnet saldırılarının gerçek yüzünü görmeye ve yüzbinlerce zombiden oluşan siber orduları keşfe çıkmaya hazır mısınız ?

B a ş l ı y o r u z . . .




BOTNET’E Giriş




Hacker’lar zevk yada bir amaç uğruna sistem, web-site, e-posta yada sosyal medya (facebook, twitter, instagram) hesabı hacklemeye devam etse de; bilgisayar korsanlarının asıl gözde aracı bunlardan farklı olup, kendilerine daha çok gelir ve daha çok gücü verecek olan, binlerce zombiden oluşan botnet ağlarıdır.

Belirli bir ücret karşılığında ddos hizmeti veren hacker’lar, geliştirdikleri botnet ağı ile büyük bir sanal orduya sahip olabiliyor. Şöyle ki sadece birkaç komut ile kredi kartı bilgilerini kopyalamak, hedef siteye ddos attack yapmak, spam göndermek, worm yaymak çok kolay.




MessageLabs'den Matt Sergeant, botnet'ler hakkında şu sözleri sarfediyor: 'Güç olarak botnet'ler, tüm süperbilgisayarları geride bırakıyor.'




BOTNET Nedir ?


Bot kelime olarak robotun kısaltılmış halidir. Hackerlar, bilgisayarınızı bot adı verilen zombiye çevirerek amaçları doğrultusunda sizi kullanırlar. Bilgisayarınızda bu tür bir virüsün olması, sizin haberiniz olmadan Internet üzerinden otomatik görevleri gerçekleştirebilir.





Botneti tam olarak açıklayacak olursak, hacker tarafından, zararlı yazılım trojan (rat)’ın çeşitli bilgisayar sistemlerine bulaştırılarak bu bilgisayardaki yetkilere sahip olmak demektir. Bir botnet trojanı, sisteme bulaştıktan sonra artık o bilgisayar bir zombiye dönüşerek botnet yöneticisinin her istediğini yapmaya hazır hale gelmektedir. DDOS için kullanılan Botnet virüsleri az CPU yediği için kullanıcı tarafından fark edilmez.



En Güçlü Botnet ? Botnet Ağı Hakkında Bilgiler


Botnet’in en önemli noktası trojan’ın bulaştığı sistem sayısıdır. Örneğin; Trojan 1 bilgisayara bulaşırsa 1 bot (zombi), 100 bin pc’ye bulaşırsa elinde 100 bin bot (yüz bin zombi) demektir. Buda şudur ki, 100 bin kişinin kişisel bilgileri habersizce ele geçirilmiş olup, sadece birkaç tuş ile elindeki binlere botu tek bir hedefe yönlendirerek, sistemi devre dışa bırakmanın ne kadar kolay olabileceği…




100-1000 arası ele geçirilmiş zombi bilgisayara bot. 1000′ den daha fazla ele geçirilmiş (hatta milyonlarca olabilir) bilgisayar ağlarınada botnet ağı adı verilir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top