Domain ile para kazanmak (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
762
Dilimizde Alan adı anlamına gelen, domain, hepimizin aşina olduğu internet sitelerinin onları bulabilmemizi sağlayan isimleridir. Örneğin, www.turkmaxi.org kısaca bir alan adını oluşturur, ve biz bu adı tarayıcımızın başlangıç satırına yazıp enter’a bastığımızda bilgisayarımız bizi bu alanın yer aldığı adrese götürecektir. Domain yani alan adları kayıtlıdır. İnternette alan adları satan bazı siteler tarafından satılmaktadır. Alınmak istenen domain adının web sitesinin faaliyet göstereceği alanla ilişkisi domain alıp satarak para kazanılır mı? sorusunun asıl anahtarıdır.

Domain adının ilk kez sizin aklınıza gelmiş olması ve .com uzantılı bir alan adından oluşması para kazanmanızı sağlayabilir. Şöyle ki önceden aracı domain sitelerini kullanarak aldığınız bir alan adı, daha sonra konuyla ilgili olarak bir web sitesi kurmayı düşünen bir şirketin projesiyle örtüşürse domain alıp satarak para kazanılır mı? sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Çünkü firma konuyla ilgili etkili bir web sitesi adı için sizinle temasa geçerek alan adınızın maliyetinin üzerinde bir teklif sunabilir.

Her yıl binlerce firmanın ticari faaliyetleri sonucunda web sitesi kurma zorunluluğuyla domain almak için girişimde bulunduğunu düşünürsek domain alıp satarak para kazanılır mı? daha iyi anlamış oluruz. Böylelikle yıllık 10 dolar maliyeti olan orijinal alan adlarını, ihtiyacı olan firmalara yüksek fiyatlara satarak kazanç yaratma olasılığı her zaman mevcuttur.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top